23.03.2014, 22:55:41
Cytat:Choć szczerze martwi mnie podejście Krzysztofa do kwestii gospodarczych to mimo wszystko uważam, że są to sprawy ważne.Są ważne jeśli chcesz je ważnymi uczynić - tylko, że Panie Janie, rzucasz sloganami o "gospodarce", ale tak naprawdę nie masz na nią żadnego pomysłu... jak ona miałaby funkcjonować z sensem?
Cytat:Nie zgodzę się teraz z Panem Krzysztofem jeśli chodzi o to, że środki wymiany są bezużyteczne. Przykładowo jeśli by ich Pan nie miał i musiał uregulować grzywnę to najpewniej trafiłby do więzienia. Czyli jednak, jednak kruche podstawy jeszcze, ale są.No i zapytam przewrotnie - i co mi zrobisz? Zbanujesz mnie na 3 miesiące? No i do czego to doprowadzi? Sam się zastanów - możesz sobie "zamknąć do więzienia" nawet pół forum, tylko co tym osiągniesz?
Po raz kolejny - chcesz działać w zakresie gospodarki? Ależ proszę uprzejmie, nawet jestem skłonny pomóc jak tylko potrafię. Tylko nie rzucaj sloganami - opracuj system, że środek wymiany będzie sensownie przepływał pomiędzy tworzonymi podmiotami gospodarczymi, tak aby miał jakiś cel. Na razie mówisz o gospodarce, ale tak naprawdę nie proponujesz kompletnie nic, poza wydumaniem sobie jak przewalać bez sensu "środek wymiany" (który tym samy jest bez sensu - bo do niczego nie prowadzi) między kontami.
Jestem za gospodarką - jak najbardziej za, za jej stworzeniem, za jej sensownym funkcjonowaniem, ale najpierw musiałby jakiś sensowny sposób funkcjonowania gospodarki powstać. Jestem tutaj od ponad 2 miesięcy i niczego takiego na razie nie stwierdziłem. Jest tylko zabawa "środkiem wymiany", uzależniona tylko od tego czy ktoś chce się akurat nim bawić, bo jak nie chce to może mieć to gdzieś i też robić dużo w RB.
![[Obrazek: 7GVD8cn.jpg]](https://i.imgur.com/7GVD8cn.jpg)
Współzałożyciel i wierny członek Bialeńskiej Partii Demokratycznej.
Obieżyświat V-Kosmosu - samozwańczy Cesarz Gigasa i jego Księżyców oraz Generał Niezwyciężonej Cesarskiej Kosmicznej Floty.