29.03.2014, 00:07:19
Cytat:Nie. Po prostu ile razy do tego tematu powracamy, czy to przy rozmowach prywatnych, czy publicznych to co do mojej osoby były zapewnienia, że nie będę krępowany jakby to nie brzmiało.Jednak trudno mówić o "niekrępowaniu" w sytuacji gdy jednak działania dotyczą całej społeczności, można mówić o pozycji lidera, jakim jesteś w dziedzinie tworzenia gospodarki i nikt nie chce Tobie tego odbierać - zapewne dopracowanie systemu w szczegółach będzie Twoją działką (ja się w to "wcinać" nie zamierzam - mam tutaj co robić w swoich "działkach").
Jednak jesteśmy pewnego rodzaju "społecznością" i trudno by pewne podstawowe założenia wpływające na nasze działania nie podlegały konsultacjom, nie musiały uzyskać aprobaty większości, nie korzystać z pomysłów, propozycji członków tej społeczności (a choć je spokojnie rozpatrzyć) czy aby nie brać pod uwagę punktu widzenia innych (jeśli pewne rozwiązania nie uzyskają aprobaty większości- to nie wyobrażam sobie ich narzucania "na siłę").
Weź pod uwagę, że rozpatrujemy jednak pewien mechanizm przymusu gospodarczego - trudno by był on jednoosobowo przez kogoś "narzucony" (w imię nieskrępowania), musi on jednak być wynikiem zgody i "konsultacji społecznych". Dopóki system w zasadzie niczego nie narzucał to było OK, ale skoro ma narzucać to te zasady musimy opracować wspólnie i zdobyć aprobatę większości. Bo inaczej to się skończy tak jak sam proponujesz czyli "jak nie po mojej myśli to odchodzę".
![[Obrazek: 7GVD8cn.jpg]](https://i.imgur.com/7GVD8cn.jpg)
Współzałożyciel i wierny członek Bialeńskiej Partii Demokratycznej.
Obieżyświat V-Kosmosu - samozwańczy Cesarz Gigasa i jego Księżyców oraz Generał Niezwyciężonej Cesarskiej Kosmicznej Floty.