07.04.2016, 18:35:20
Hufflepuff-Noqtern
Aktywność, Promocja, Wspólnota
Aktywność, Promocja, Wspólnota
[attachment id=1 msg=44379]
I Parę słów na wstęp:
Jak wiecie, Frederick Hufflepuff postanowił startować na Prezydenta Republiki Bialeńskiej. W jego Rządzie sprawowałbym funkcję Wiceprezydenta. Jednakże postanowiliśmy działać i pracować wspólnie, po to, aby jeszcze skuteczniej zarządzać państwem. Chcę być aktywnym Wiceprezydentem, dlatego rozpocznę działalność od aktywnego udziału w kampanii wyborczej obok Fredericka Hufflepuffa.
II Dlaczego Hufflepuff i Noqtern?
Przede wszystkim dlatego, że mamy bardzo podobne spojrzenie na funkcjonowanie państwa. Mimo, że należymy do jednej partii i często jesteśmy ze sobą w kotakcie poprzez PW, to często zdarza się, że mamy taką samą opinię, czy pogląd na daną sprawę i podobnie się do niej odnosimy bez wcześniejszych rozmów.
Po drugie jak już wcześniej wspomniałem należymy do jednej partii politycznej - Wspólnoty Rozwoju, tak więc już od dawna znamy się i wspólnie działamy. Mimo, iż zdarza się, że się spieramy zawsze umiemy dojść do porozumienia i kompromisu.
Co więcej interesują nas różne sprawy, a także pochodzimy z różnych stron Bialenii. Mnie na przykład pasjonuje sport i rozwój samorządów, natomiast Fredericka dziennikarstwo i edukacja narodowa. Myślę, że będziemy się dobrze uzupełniać i nie zapomnimy o żadnej z kwestii.
III Rząd całej Wspólnoty
W przypadku kiedy zostaniemy wybrani na ten najwyższy urząd od razu przejdziemy do kwestii stworzenia Rządu. Ale zrobimy to w sposób nowatorski i pro-obywatelski. Zorganizujemy wielkie konsultacje społeczne, gdzie każdy będzie mógł zgłosić się na stanowiska Rządowe. Spośród zgłoszeń wybierzemy te najlepsze - osoby najbardziej zaangażowane i pomysłowe mogą liczyć na udział w Rządzie. Nie będzie interesować nas pochodzenie, wiek, płeć, czy przynależność do danej partii, czy stronnictwa.
Uważamy, że Bialenia jako jedna z największych i najaktywniejsza mikronacja w Polsce może pozwolić sobie na duży i rozbudowany Rząd. Osoby mniej doświadczone, ale zaangażowane będą mogły rozwijać się na stanowiskach wiceministrów. Naczelnym zadaniem każdego resortu będzie wzrost aktywności w naszym państwie.
Eddard Noqtern - Król-Senior Królestwa Hasselandu, IX Prezydent Republiki Bialeńskiej
Jeśli nie możesz robić rzeczy wielkich, rób małe rzeczy w wielki sposób.
Jeśli nie możesz robić rzeczy wielkich, rób małe rzeczy w wielki sposób.