14.04.2016, 18:07:21
(14.04.2016, 16:12:17)Markus Wettin link napisał(a): Co oznacza stwierdzenie że: "Historia w Tangu rozwija się dialektycznie"?
Nie czytałem "Tanga", ale słyszałem, że to niezwykła książka, rozumiana na kilku płaszczyznach, m.in. politycznej. Z tego co kojarzę, to oznacza to, że pewien system, który dotąd istniał i działał, został obalony, co spowodowało stworzenie nowego, całkowicie wolnego.
Cytat:W jakim bialeńskim mieście mieszkasz i dlaczego akurat tam?
Mieszkam w Wolnogradzie, naszej pięknej stolicy. Wybrałem to miejsce, ponieważ jest centrum naszych wydarzeń i ważnych spotkań na politycznym szczeblu.
Cytat:Czu ISIS ma prawo istnieć?
Takie "państwo" nie ma prawa istnieć, ale niestety istnieje. Ocena ich działalności powinna być dość jednoznaczna.
(14.04.2016, 17:15:27)Heinrich Hewret Wettin link napisał(a): Czy w Bialenii brakuje inicjatyw kulturalnych?
Mam na myśli listę przebojów, inicjatywę miesiąca, człowiek miesiąca, etc.
Jak można taki stan rzeczy zmienić?
Wydaję mi się, że brakuje takich inicjatyw. Jeszcze w poprzednich wyborach, w których brałem udział, optowałem za przywróceniem Bialeńskiej Listy Przebojów, a także stworzeniem systemu "Mieszkaniec Miesiąca". Byłby za to odpowiedzialny oczywiście minister właściwy ds. kultury, ale pomoc Prezydenta, jeśli bym nim został, byłaby bardzo spora. Bialenia powinna także zaistnieć w dziedzinie konkursów na arenie międzynarodowej i jako bodaj najaktywniejsze państwo polskiego mikroświata powinna wieść prym w organizacji cyklicznych, tematycznych debat, dyskusji i plebiscytów.
Frederick Martin Hufflepuff
______________________________polityk, dziennikarz, ojciec-założyciel Santanii i Burgii, Wicemarszałek Parlamentu RB, redaktor naczelny gazety "wBialenii", dyrektor Bialeńskiego Ośrodka Badania Opinii Publicznej, Delegat Główny Bialenii przy MUP, były Wiceprezydent Bialenii, były Lider i Wicelider partii Wspólnota Rozwoju, były Wiceminister i Minister Kultury i Sportu, były Marszałek Parlamentu XIX i XXIV Kadencji, były Wiceminister Edukacji Narodowej, były kandydat na stanowisko prezydenta Republiki Bialeńskiej
Więcej tutaj