Chętnie odpowiem na wszelkie pytania...
(16.04.2016, 01:26:33)Ronon Dex link napisał(a): No to zapytam wprost - Twój przeciwnik w wyborach "straszy" jakimś audytem w armii - choć nie wiem kto i jak mi tam będzie ten audyt robił. Chciałbym poznać więc zdanie jego kontrkandydata - jak zapatruje się na te kwestię. W sumie akurat działalność w tej materii zaczęła się wreszcie rozwijać poza jednooosobowe monologi, powoli kombinujemy jakieś współprace, konkursy zbrojeniowe i może niewielu to interesuje, ale tworzy się z wolna jakaś grupa, która chyba jest w stanie wytworzyć jakąś stałą aktywność w tym temacie. Czy jak wygrasz to zamierzasz podobnie do przeciwnika wyborczego robić jakie kontrole-audyty? Nie wiem jak w wirtualu, ale w realu (wiem nie powinienem... używać wulgarnego słowa "real") gdy jeszcze służyłem w armii nie było nic bardziej wkurzającego i destrukcyjnego niż tzw. "kontrol-pomoc". Zwykle rozpieprzało wszystko co działało popranie i sprawnie...

Pytam się więc czy v-armia może liczyć na spokój i na może powolny, ale jakiś napływ ludzi chcących się w to bawić i "nabijać aktywność" postami może i nie najczęstszymi, ale całkiem niegłupimi... i w końcu powodującymi jakiś narracyjny rozwój tej tematyki i wreszcie nie jednooosobiwym.

Marszałku, proszę się nie posuwać do takich określeń. Ja nikogo niczym nie straszę - rozważyłem jedynie możliwość przeprowadzenia ewentualnego audytu, który przeprowadziłby Minister Obrony Narodowej (gdyby ta funkcja nie była połączona z funkcją Marszałka Sił Zbrojnych). Jeśli będzie połączona, audyt wykluczam całkowicie.
Zadaniem takiego ewentualnego audytu nie byłoby zaś na pewno odrzucenie dobrych, sprawnie funkcjonujących działań - jeśli by taki audyt był, nie miałby formy kontroli, tylko sprawdzenia stanu rzeczy i wypunktowania działań, które moglibyśmy jeszcze bardziej rozwinąć, ulepszyć lub rozpocząć.
Frederick Martin Hufflepuff
polityk, dziennikarz, ojciec-założyciel Santanii i Burgii, Wicemarszałek Parlamentu RB, redaktor naczelny gazety "wBialenii", dyrektor Bialeńskiego Ośrodka Badania Opinii Publicznej, Delegat Główny Bialenii przy MUP, były Wiceprezydent Bialenii, były Lider i Wicelider partii Wspólnota Rozwoju, były Wiceminister i Minister Kultury i Sportu, były Marszałek Parlamentu XIX i XXIV Kadencji, były Wiceminister Edukacji Narodowej, były kandydat na stanowisko prezydenta Republiki Bialeńskiej
Więcej tutaj
Odpowiedz

Wiadomości w tym wątku

Użytkownicy przeglądający ten wątek: 2 gości