02.06.2016, 13:41:31
Nie mam nic przeciwko nazwie proponowanej przez Księcia Prezydenta, ale jeżeli stanowisko Towarzysza Marszałka znajdzie szerszy odzew to, jak zapowiadałem, opowiadam się za ustanowieniem określenia Rzesza Bialeńska oficjalną nazwą związku.
Brakuje jednak w projekcie przepisów dotyczących ziem wojskowych. Wypowiadałem się na ten temat już w czasie Kongresu i chyba stanęliśmy na przyznaniu Dowódcy Sił Zbrojnych stosownej liczby głosów przy jednoczesnym nieingerowaniu Sejmu w funkcjonowanie w/w ziem z przyczyn oczywistych. Można też pomyśleć o fabularnym wprowadzeniu osadnictwa wojskowego w Rzeszy, gdzie osiedlalibyśmy zasłużonych fikcyjnych weteranów.
Brakuje jednak w projekcie przepisów dotyczących ziem wojskowych. Wypowiadałem się na ten temat już w czasie Kongresu i chyba stanęliśmy na przyznaniu Dowódcy Sił Zbrojnych stosownej liczby głosów przy jednoczesnym nieingerowaniu Sejmu w funkcjonowanie w/w ziem z przyczyn oczywistych. Można też pomyśleć o fabularnym wprowadzeniu osadnictwa wojskowego w Rzeszy, gdzie osiedlalibyśmy zasłużonych fikcyjnych weteranów.
DR NET. Ametyst Faradobus PROF. UB
BARDZO WSPANIAŁY KRÓL HIRSCHBERGII I WEERLADU
BARDZO WSPANIAŁY KRÓL HIRSCHBERGII I WEERLADU
KNIAŹ NA MECHANICACH, METROPOLITA TEMESZGADZKI
[img=0x89]https://spolecznosc.bialenia.org.pl/attachment.php?aid=6921[/img]