Ustawa o Rzeszy Bialeńskiej
(04.06.2016, 18:53:39)Alberto de Medici link napisał(a):Dla mnie ma to swój urok.
No cóż gusta są różne i trudno o nich dyskutować...dla mnie uroku to nie ma, a jest moim zdaniem zupełnie niepotrzebny językowy potworek. Jednak też nie będę specjalnie oponował - no bo skoro innym się podoba...

Jednak akt prawny powinien być przede wszystkim czytelny, a ten nie jest... W własnego doświadczenia - często przy jakiejś działalności, dyskusji itp. sięgam do Biuletynu Ustaw by coś szybko sprawdzić, a taka forma dokumentu powoduje, że można tylko "pianę złapać" zanim się człowiek czegoś doczyta.

I tutaj sądzę, że Bajtuś zaproponował dobre i kompromisowe rozwiązanie - pełna nazwa w pierwszym artykule, a dalej już nazwa skrócona.

(04.06.2016, 18:53:39)Alberto de Medici link napisał(a):Tutaj potrzeba nam głosu strony wojskowej.
Podobnie do tego co pisałem w czasie dyskusji na temat likwidacji PL - i tak muszę nieco skorygować kwestię jednostek na mapie (bo w armii nastąpiło wiele zmian od czasu gdy je naniesiono) to przy okazji mógłbym kwestie militarne w RB zrobić nie tyle punktowo co obszarowo, bo dotychczas w zasadzie zaznaczone były tylko miejsca siedziby dowództw poszczególnych związków taktycznych.

Skoro ten twór miałby "żyć", a armia jest dość aktywnym elementem RB to gdyby jej rozmieszczenie potraktować obszarowo, to przy okazji powstałby kolejny element narracyjny w Rzeszy Bialeńskiej. Armia mogłaby funkcjonować narracyjnie też jako gospodarka obszarami wojskowymi.
[Obrazek: oJmKP26.jpg]   [Obrazek: 7GVD8cn.jpg]

Współzałożyciel i wierny członek Bialeńskiej Partii Demokratycznej.

Obieżyświat V-Kosmosu - samozwańczy Cesarz Gigasa i jego Księżyców oraz Generał Niezwyciężonej Cesarskiej Kosmicznej Floty.

Wiadomości w tym wątku

Użytkownicy przeglądający ten wątek: 1 gości