Ustawa o Rzeszy Bialeńskiej
Moja propozycja:

Cytat:Art. 2
[...]
2. W skład Sejmu Rzeszy Bialeńskiej wchodzą wszyscy posiadacze folwarków, nadanych przez Prezydenta Republiki Bialeńskiej oraz plenipotenci Wolnych Miast i Dowódca Sił Zbrojnych RB jako reprezentant terenów wojskowych.

Cytat:Art. 2
[...]
5. Sejm Rzeszy Bialeńskiej podejmuje wszystkie decyzje zwykłą większością głosów w postaci uchwał. Waga głosów posiadaczy folwarków jest równa liczbie posiadanych folwarków, zaś waga głosów plenipotentów Wolnych Miast jest równa iloczynowi liczby mieszkańców danego Wolnego Miasta i liczby 30. Natomiast Dowódca Sił zbrojnych dysponuje głosem obliczanym jak dla plenipotentów Wolnych Miast, przy przyjęciu jako "liczbę mieszkańców" ogólnej liczebności Sił Zbrojnych.

I tutaj sam nie wiem... Nie chcę mieć (ja czy moi następcy) nadmiernej liczby głosów i narzucać czegokolwiek nadmiernie... Armia liczy obecnie coś około 500 tys. ludzi (zaczynała od ustalonych 200 tys. w początkach 2014), ale potem nam się przez te 2,5 roku rozwinęła i porządnie rozrosła - to proszę się zastanowić jaki powinien być przelicznik. Chociaż pół miliona to jest raptem jedno duże miasto czyli chyba głos D-cy SZ RB nie byłby nadmiernie wysoki - równy zarządcy dużego miasta.
[Obrazek: oJmKP26.jpg]   [Obrazek: 7GVD8cn.jpg]

Współzałożyciel i wierny członek Bialeńskiej Partii Demokratycznej.

Obieżyświat V-Kosmosu - samozwańczy Cesarz Gigasa i jego Księżyców oraz Generał Niezwyciężonej Cesarskiej Kosmicznej Floty.

Wiadomości w tym wątku

Użytkownicy przeglądający ten wątek: 1 gości