Ankieta: Czy bardziej wolałbyś, aby Brodryjska Federacja Sportowa poparła w głosowaniu na siedzibę MUP Wolnograd niż Arnovike?
Nie posiadasz uprawnień, aby oddać głos w tej ankiecie.
Tak
46.15%
6 46.15%
Nie
38.46%
5 38.46%
Nie wiem / Trudno powiedzieć
15.38%
2 15.38%
Razem 13 głosów 100%
*) odpowiedź wybrana przez Ciebie [Wyniki ankiety]

WYDANIE NR 72
Jak ktoś jest o czymś głęboko przekonany, to dyskusja trudna. Co nie napiszę, to będzie potwierdzeniem stawianych tez, a jak tych tez nie potwierdza, to tylko zmyłka  Wink
A konkretnie, odpowiedzi na jakie pytania? Bo ja niespecjalnie je widzę. Mogę ewentualnie spróbować.

Cytat:Spójrzmy więc na to, jak zmiany w hasselandzkich władzach mogą wpłynąć na kształt Bialenii oraz mikroświata. A diagnoza ta nie będzie bynajmniej pozytywna. Od miesięcy obserwujemy nieustanny serializm produkcyjny w zakresie tworzenia prawa – gdziekolwiek byśmy nie spojrzeli na forum Bialenii.

Nie jestem ani w Parlamencie, ani w Rządzie, więc to nie do mnie.

Cytat:Prawo nie idzie za realiami, tylko kreuje problemy nieznane w żadnym innym państwie.
Ależ ja się zgadzam! Tylko jakie te realia? Że można wszystko, co się chce? Najlepiej zlikwidować prawo?

Cytat:Przy Piotrze K. w Hasselandzie może być jeszcze gorzej.
To jest znakomite, merytoryczne stwierdzenie.

Cytat:Już sam pomysł „zespołu koncepcyjnego” między Hasselandem, Brodrią i Bialenią, który ma „wypracowywać nowe pomysły”. Gdybyśmy wiedzieli, że sprawa będzie rozwiązana bez problemów, chodziłoby najpewniej o jakąś kolejną „Radę Pokoju”, „Radę Współpracy”, czy jakiś Kongres. Obawiam się, że jednak wyniknie z tego wizja utworzenia jednego państwa. Czyli oznacza to kolejny element upadku Bialenii.

A to już absurd. Wielokrotnie mówiłem, że jestem przeciwny nie tylko stworzeniu jednego państwa, ale nawet federacji. Więc Szanowny Autor wymyślił tezę bez pokrycia.

Cytat:Jakkolwiek by tego król K. nie odkodował.
Hmmm. Czyli - cokolwiek powiem, to nieprawda Smile To ciekawe założenie. Przy okazji pytanie, czy Szanowny Autor celowo chce mi robić na złość (a może nawet szkodzić w świecie realnym) uporczywie podając moje realne nazwisko?

Cytat:Oprócz tego proponuje się również poszerzenie oferty w kraju. W Trizondalu byłoby jasno powiedziane, o co by chodziło i gdzie byłoby to poszerzone.
No tak, słusznie, w Trizondalu byłoby powiedziane jasno, a w Hasselandzie - nie. Nic dodać, nic ująć.

Cytat:Kolejne hasło do odkodowania – „Barometr Ideologiczny”. Mam nadzieję, że szczery – od marksizmu do anarchokapitalizmu, od poglądów kosmopolitycznych do radykalnego izolacjonizmu oraz szowinizmu. To byłby barometr idealny, w pełnym spektrum.

Zaciekawiłem czymś wreszcie, prawda? No i powiem, że odkoduję niebawem  >Big Grin

Cytat:Najciekawsza jest jednak sugestia o wyciągnięciu ręki do krajów, z którymi K. był skonfliktowany. Wyklucza on jednak współpracę z tymi, którzy go obrażali lub…zniesławiali
.

A co, mam się ściskać z tymi, co wylewali na mnie kubły pomyj?

Cytat:Mam nadzieję, że nie wchodzi w grę wymawianie jego nazwiska

Powtarzam pytanie: czemu Szanowny Autor tak się czepia mojego nazwiska? Po co? Jak się spotkamy w realu, to proszę bardzo, ale tu nie real.

Cytat:Jestem przekonany, że z Hasselandem mogliby współpracować przedstawiciele wszystkich krajów, gdyby nie kilka elementów. Po pierwsze, gdyby K. z biegiem czasu coraz bardziej nie odlatywał w różnorakich wizjach powrotu do OPM, do największego biurokratycznego nowotworu w historii polskiego mikroświata.

To Szanowny Autor odlatuje w swych wizjach niechęci do OPM. Ja widzę, że nawet OPM w wersji light nie da się stworzyć, więc takiej wizji nie mam. Co nie przeszkadza, że żałuję, iż OPM już nie ma.

Cytat:Po drugie, gdyby K. jasno odpowiedział na proste pytania lub zarzuty, które kieruje wobec niego coraz więcej osób. Często odpowiada na nie w stylu doświadczonego skorumpowanego polityka, który już dawno zatracił kontakt z rzeczywistością.

Proszę skonkretyzować te proste pytania lub zarzuty. Kolejno, jeden za drugim. Odpowiem.

Cytat:Po trzecie, gdyby przestał wypowiadać się w stylu proroka, który jako jedyny ma monopol na wypowiadanie śmiałych tez. W mikroświecie widzi „brutalizację wypowiedzi i patologię”, przy czym nie podaje przykładów państw, z którymi (poza Bialenią i Brodrią) można współpracować.

O prorokowaniu już pisałem. A współpracować można z rozlicznymi państwami, że wymienię kilka: Sarmację, do której mam ogromny sentyment; Dreamland, który ma wspaniałą historię; Surmenię, która kiedyś nam wielce pomogła; Wandystan, z którym można się świetnie spierać ideologicznie; Pustkowie Winków, bo jego spór z Hasselandem jest tak absurdalny, że aż zdumiewający; z Trizondalem, do którego zawsze czułem sympatię. Mam wymieniać dalej?...
Piotr de Zaym
Król Hasselandu
ambasador at large, wiceadmirał, doc. dr net.
Odpowiedz

Wiadomości w tym wątku
WYDANIE NR 72 - przez Frederick Hufflepuff - 19.07.2016, 19:23:36

Użytkownicy przeglądający ten wątek: 1 gości