Inicjatywa polityczna
Cytat:Kto hamuje - osoby będące Hasselandczykami oraz osoby uległe wobec hasselandzkiej propagandy.
Aha, czyli np. ja  B) A jaka jest ta hasselandzka propaganda? Proszę o przykład związany z Hasselandem.

Cytat:Jak hamuje - poprzez zmniejszanie roli demokracji, eliminację osób, którym zależy na niezależności Bialenii i wolności jej obywateli, poprzez rozpowszechnianie prohasselandzkiej propagandy (gazeta "wBialenii") etc. etc.

Co ma Hasseland do demokracji w Bialenii? I jak jest ona zmniejszana? Konkrety proszę. Jak Hasseland może kogokolwiek wyeliminować z Bialenii? Konkrety proszę, podstawę prawną, osoby, które eliminują.
Tak na marginesie, jaki widzi Pan związek "wBialenii" z Hasselandem? Kto jest związany - osoby proszę podać.

Cytat:Jaki jest efekt tego hamowania - spadek aktywności, zanik demokracji, uchwalanie niedemokratycznych i nie-patriotycznych praw, niemożność samodzielnego decydowania Bialenii o sprawach wewnętrznych i zewnętrznych etc. etc.

Na czym polega zanik demokracji? Proszę wskazać niedemokratyczne i niepatriotyczne prawo.
Dlaczego Bialenia nie może samodzielnie decydować? Kto konkretnie na to wpływa?

I pytanie dodatkowe 1: czy zna Pan układ stowarzyszeniowy?
Oraz pytanie dodatkowe 2: kiedy zacznie Pan pisać konkretnie, a nie ogólnikowo?
Proszę wskazać te złe prawa. Proszę pokazać osoby, które promują "niedemokratyczne" i "niepatriotyczne" działania. A jeśli jestem to ja, proszę wskazać w jaki to zrobiłem sposób.
I jeszcze pytanie dodatkowe 3: czy zna Pan słowo "demagogia"? Bo o skłonność do teorii spiskowych pytali inni.
Piotr de Zaym
Król Hasselandu
ambasador at large, wiceadmirał, doc. dr net.
Odpowiedz

Wiadomości w tym wątku
Inicjatywa polityczna - przez Gaudius van der Cathair - 22.07.2016, 13:26:10

Użytkownicy przeglądający ten wątek: