07.08.2016, 20:21:49
(07.08.2016, 20:09:33)Frederick Hufflepuff link napisał(a):Emocje wzbudził pomysł Ronona Dexa, aby w zreformowanym systemie stowarzyszenia zawarto przepisy o zakazie sprawowania najważniejszych stanowisk w Bialenii przez obywateli Hasselandu i Brodrii.Gazeta zafałszowuje moje wypowiedzi...
Nie proponuję, aby istniał zakaz obejmowania najwyższych stanowisk w Republice Bialeńskiej przez obywateli CB czy KH, ale aby nie można było łączyć tych najwyższych stanowisk z byciem przywódcą państwa stowarzyszonego. To jest ogromna różnica - ograniczenie dla obywateli, a ograniczenie dla przywódców państwowych.
Optuję za tym by nie można było być jednocześnie Prezydentem (i Wiceprezydentem) Republiki Bialeńskiej oraz jednocześnie Carem Brodrii lub Królem Hasselandu - bo to może powodować konflikt interesów, a przywódca państwa powinien zawsze działać bezwzględnie w interesie i dla dobra państwa, któremu przewodzi. Czyli faktycznie można przewodzić (i oddać się temu w pełni) tylko jednym państwem.
Jest wprost przeciwnie jak pisze gazeta - pomysł zakazu dla obywateli nie wyszedł ode mnie, a ja wręcz skrytykowałem:
(07.08.2016, 17:33:23)Ronon Dex link napisał(a):Samo ograniczenie wszystkim obywatelom państw stowarzyszonych to przesada...
(07.08.2016, 18:10:40)Ronon Dex link napisał(a):Tak jak napisałem - jestem przeciwny ograniczeniu czegokolwiek ze względu na samo obywatelstwo, ale Prezydent RB powinien reprezentować interesy RB i przede wszystkim RB. Nie jest to całkowicie możliwe gdy ma zobowiązania w innym państwie, nawet stowarzyszonym.
itd.
![[Obrazek: 7GVD8cn.jpg]](https://i.imgur.com/7GVD8cn.jpg)
Współzałożyciel i wierny członek Bialeńskiej Partii Demokratycznej.
Obieżyświat V-Kosmosu - samozwańczy Cesarz Gigasa i jego Księżyców oraz Generał Niezwyciężonej Cesarskiej Kosmicznej Floty.