09.08.2016, 14:03:29
(09.08.2016, 13:52:49)Tomasz Bagrat-Dostojewski link napisał(a):Iwanie, w twoim świecie nie ma miejsca na demokrację. Co mielibyśmy niby robić? Wszystkiego zabroniłeś, we wszystkim musisz mieć ostatnie słowo, no może poza BFP.
Jak wszystkiego zabroniłem? Przecież cały czas prowadziliśmy dyskusję - czy to przy powoływaniu Senatu Rządzącego, czy to przy ustalaniu wyglądu Rady Państwa, czy to nawet podczas tworzenia Zwodu Praw Kardynalnych (który przyjęła Duma Bojarów!!!)... Ja przedstawiam propozycje i czekam na Wasze opinie. Skoro jasno piszecie, że projekty Wam odpowiadają, to je przyjmuję. W związku z tym, jak wszystkiego zabraniam? Tworząc monarchię absolutną, chciałem uprościć pewne procedury zachodzące w Brodrii. Przed przyjęciem Zwodu Praw Kardynalnych nic nie działało - Duma nie działała, Rząd nie działał. W trakcie wyborów często brakowało chętnych do bycia posłem. Ciężko było działać. Posiadając władzę absolutną mogę szybko podejmować decyzje i tworzyć różnorakie instytucje. Nie oznacza to jednak, iż nie jestem skłonny do demokratyzacji Brodrii. Trzeba jednak rozmawiać, a nie organizować jakieś marne pucze, itd... Pokażcie, że potraficie myśleć i zacznijcie przedstawiać własne propozycje. Teraz powstała Rada Państwa - proszę bardzo, można tam dyskutować.
(-) Iwan Iwanowicz I Pietrow
Car Brodrii
Prezes Policji Krajowej
Car Brodrii
Prezes Policji Krajowej