02.09.2016, 11:22:31
(02.09.2016, 10:19:42)Kaspian Morsis link napisał(a):Jestem przeciwny oddawania suwerenności Bialeni tym bardziej że w zamian n ie ma nic dla KH.Przyznam, że osobiście to mnie ta sprawa dość "średnio" interesuje - po prostu dlatego, że dla mojej działalności w RB i KH nie maja większego znaczenia szczegóły władzy w "federacji" i to kto i jak będzie to prawo uchwalał. Ot bez względu na wybrane rozwiązania - mogę robić swoje i przy każdym z tych rozwiązań nie mam przeszkód w działaniu...
Jednak nie zgodzę się z twierdzeniem, że nie ma nic w zamian... bo akurat jest: bezpieczeństwo informatyczne, porządna obsługa forum oraz samo zainteresowanie KH, gdyż siłą rzeczy trafia tutaj więcej osób.
(02.09.2016, 11:02:48)Eddard Noqtern link napisał(a):Choćby na moim przykładzie - co złego wynika z łączenia funkcji Lorda Szambelana i MSZ RB?Akurat to uważam za zbyt daleko idące... Jak proponowałem swego czasu - ograniczyłbym się tylko do kwestii przywódców, ministrów bym nie ruszał - to akurat tylko utrudnia życie w sytuacji gdy w naszej zabawie uczestniczy jednak ograniczona liczba osób.
(02.09.2016, 11:02:48)Eddard Noqtern link napisał(a):Ponadto moje wątpliwości budzi to, że prawo karne bialeńskie ma obowiązywać na terytorium państw stowarzyszonychW sumie z jednym prawem karnym bym się zgodził... podobnie jak z jednym, wspólnym sądownictwem. To raczej ułatwienie, niż utrudnienie - choć pewne szczegóły trzeba by dograć i część zapisów prawa poprawić by pasowały pod "wspólnotę".
(02.09.2016, 11:02:48)Eddard Noqtern link napisał(a):Po pierwsze - jestem przeciwny idei wspólnego obywatelstwa.Tutaj się z Szanownym Przedmówcą zgodzę - nie mam, nie zamierzam mieć i nie chce mieć obywatelstwa CB i nie chciałbym by mnie ktoś do tego zmuszał lub takowe narzucał.
![[Obrazek: 7GVD8cn.jpg]](https://i.imgur.com/7GVD8cn.jpg)
Współzałożyciel i wierny członek Bialeńskiej Partii Demokratycznej.
Obieżyświat V-Kosmosu - samozwańczy Cesarz Gigasa i jego Księżyców oraz Generał Niezwyciężonej Cesarskiej Kosmicznej Floty.