Gdyby mikronacje były państwami
(09.09.2016, 20:05:09)Frederick Hufflepuff link napisał(a):To znaczy, że jesteś, Rononie, zwolennikiem państwa paneuropejskiego, a nie Europy wolnych Ojczyzn?
Tak... choć jestem realistą i wiem, że to po prostu utopia. Ale tak - dla mnie państwa "narodowe" nie mają sensu i w sumie kompletnie nie rozumiem emocjonalnego stosunku do "państwa" (dla mnie to stosunek typowo biznesowy... jak im płacę podatki, a oni...), "narodu" etc.

Wizja Europy na zasadzie "stanów zjednoczonych Europy" jest dla mnie wizją atrakcyjną, choć niestety całkowicie utopijną.

Ametyst... co Ty z tym "czarnym" (no dobra... "królem czarnych")  ciągle? Żaden religijny przywódca (tego co prezentujesz to chyba mało aktualny jest) nie jest nijakim autorytetem i nikim kto miałby jakąkolwiek "legitymację" by mówić komukolwiek jak ma żyć (inna sprawa, że nawet szkoda mi zachodu by wcisnąć ten znak strzałki i tego wysłuchać... tak z założenia), no poza ichnimi wyznawcami, ale to już ich wybór i wolna wola.

PS. Ale chyba z tą dyskusją to powinniśmy do "szpitala" - bo nas Maciej pogoni (słusznie) pałami...
[Obrazek: oJmKP26.jpg]   [Obrazek: 7GVD8cn.jpg]

Współzałożyciel i wierny członek Bialeńskiej Partii Demokratycznej.

Obieżyświat V-Kosmosu - samozwańczy Cesarz Gigasa i jego Księżyców oraz Generał Niezwyciężonej Cesarskiej Kosmicznej Floty.
Odpowiedz

Wiadomości w tym wątku
Gdyby mikronacje były państwami - przez Eddard Noqtern - 07.09.2016, 22:57:19

Użytkownicy przeglądający ten wątek: 1 gości