Projekt nowego układu stowarzyszeniowego
Dobra, nie dam rady tego dokończyć przed urlopem. Rzucę jedynie wizją, żeby moje pomysły nie były nieznane i do pominięcia, bo wstrzymują prace - planuję włączenie całości przepisów karnych do układu (czy porządkowych też, to do dyskusji), w nieco mniejszy stopniu zrealizować pomysł Krzysia dotyczący sądownictwa (ławnicy w istocie powinni być sędziami lokalnymi, natomiast Sąd Ludowy RB winien być instytucją wyższej instancji - dla równowagi myślałem nad sądem niższej instancji dla samego archipelagu valhallijskiego), sprawy armii zamierzam pozostawić tym, którzy się znają, oraz oczywiście popieram Pietropawłowy pomysł na mechanizm nowelizacyjny. Plus, w kwestii obywatelstw nieco spasuję - niech zostaną osobne, ale przepisy dotycząće nadawania trzeba ujednolicić.
I tak przy okazji, z racji planów włączenia do tej radosnej rodziny ZSKHiW, mój lekki niepokój budzi długa lista obywateli, z których, po odliczeniu trzech wspólnych, za aktywnych to można uznać czterech (Bartosza Derikora, Ciecierada Ciecieląga, Arbuza Alfrida i Siergieja Makłowa), a znaczna część z nich ostatnio widoczna była w 2014 roku. Czy można by chociaż tych, którzy logowali się w tym roku, dopytać, na ile są chętni do działalności? Bo nie bardzo mi się widzi przypływ martwych nazwisk, a nie chcę jakichś dużo za dużych pod względem surowości limitów przy przyjmowaniu - ale z drugiej strony, wypada Ludowi Szlacheckiemu zapewnić powitanie analogiczne do tego, które otrzymali Hasselandczycy.
mgr net. dr pczk. Maciej Kamiński herbu Sto Osiem, Gestapo Ortograficzne, Oko Sprawiedliwości, Członek Bialeńskiej Partii Demokratycznej, Najbardziej Umiłowany Dyrektor Generalny Policji Krajowej, Poseł, Minister Spraw Wewnętrznych i Administracji, Wiceprezes Bialeńskiego Związku Sportowego, Honorowo obywatel Jahołdajewszczyzny, Ambasador Republiki Bialeńskiej w Księstwie Sarmacji, Trener LKS-u Tomaszew, Selekcjoner Dżamahiriji, Dyrektor Bialeńskiego Biura Graficznego, Administrator forum i strony głównej Republiki Bialeńskiej oraz fanpage'a Republiki Bialeńskiej na Facebooku, Młodszy administrator systemu e-gospodarki Republiki Bialeńskiej, Operator bialeńskiego kanału IRC, Gospodarz na Tomaszewie, Quasi-dzierżońca 283 folwarków, Zasłużony dla Stowarzyszenia, Święty Zielonego Kościoła, Według Boczka Raper, Kropidło Bialeńskiej Biurokracji, Wang IWA, Houellebecq Lahazydii, Jasny Gieroj, Przeciętny Wulkanizator, Tytan Pracy Spraw Wewnętrznych 2016, Wicemister Bialenii 2018.
Odpowiedz

Wiadomości w tym wątku

Użytkownicy przeglądający ten wątek: 1 gości