Projekt nowego układu stowarzyszeniowego
Moim zdaniem Brodrię należy zachować stosując wszelkie możliwe działania. Bardzo dobrze by było gdyby Brodria była w stanie przetrwać jako państwo całkowicie niezależne lub państwo stowarzyszone z zachowaniem pewnego stopnia niezależności. Jeżeli jednak Brodria jest za słaba by funkcjonować jako niezależne państwo to musi przetrwać jako prowincja. Ja, jeden z najstarszych Brodryjczyków nie pozwolę by moja v-ojczyzna została zapomniana i dołączyła do długiej listy mikronacji upadłych, skazanych na wieczną niepamięć. Dlatego proponuję zwołanie wielkiego zgromadzenia obywateli Brodrii z Carem na którym zdecydujemy co dalej. Jeżeli będzie taka potrzeba to zgodziłbym się nawet na przekształcenie Brodrii w zwykłą prowincję, byle tylko nie zginęła.

Cytat:Jeżeli nic z Brodrii ma nie być, to niech sobie po prostu leży, póki nie będzie to nam powiększało opłat za serwer.
To nie jest rozwiązanie. Bez oficjalnego statusu prawnego Brodrii zostanie ona uznana za państwo nieistniejące a jej ziemie zajęte przez sezonowe jojonacje.

Cytat:Ja to bym w sumie dźgał.
Ty brodrofobie.
Mikołaj Patryk Dostojewski von Vincis vel Hyjek
- Car - Senior Brodrii, ojciec Tomasza Bagrata Dostojewskiego
- kniaź bialeński, pan na Patrykpolisie; trener Korony Patrykpolis
Odpowiedz

Wiadomości w tym wątku

Użytkownicy przeglądający ten wątek: 1 gości