04.11.2016, 21:51:43
(04.11.2016, 21:28:33)AndrzejSwarzewski link napisał(a): Tzw. "PROPOZYCJI II" Tadeusza nie podpiszę z całą pewnością. Bialenia jest w na tyle dobrej sytuacji, że nie odczuwam potrzeby, żeby jakoś Przewodniczący Senatu miał stać ponad Prezydentem Bialenii. Już wolałbym całkowicie luźny pakt o wspólnym forum i współpracy gospodarczej, niż zrzekanie się suwerenności, w dodatku w sposób niesprawiedliwy, bo przyznający małym państewkom taką samą ilość senatorów, co mikroświatowej Drugiej Sile.
Oczywiście uważam podobnie. Ale jednak sam fakt istnienia Układu stawiam ponad nacjonalistyczne poglądy, mimo że jestem przewodniczącym partii nacjonalistycznej. Tak jak pisałem wcześniej: patriotyzm patriotyzmem, ale dobro ojczyzny zawsze powinno być najważniejsze. A jestem zdania, że Układ jest dobry dla Bialenii.
Zresztą można podpisać go na razie na konkretny okres czasu. Może później uda się zfederalizować i po czasie Bialenia przejmie władzę w Unii de iure - bo według mnie de facto i tak będziemy ją mieć choćby dlatego, że mamy więcej obywateli.
(04.11.2016, 21:28:33)AndrzejSwarzewski link napisał(a): To jednakże tylko wypowiedź ogólna, a szczegóły chciałbym ustalić z Królem Hasselandu oraz Carem Brodrii, na których gotowość do rozmów nieustannie czekam. A czas leci i leci.
Mam rozumieć, że Król i Car wciąż nie zareagowali na zaproszenie do rozmów? To jest jakaś kpina z Republiki...
(-) dr net. Tadeusz Krasnodębski