19.11.2016, 19:06:11
(19.11.2016, 18:57:44)Tadeusz Krasnodębski napisał(a):(19.11.2016, 18:48:06)Karol Medycejski napisał(a): Dlatego, zważywszy zwłaszcza na małą i hermetyczną społeczność, na którą i Wy zwróciliście uwagę, powinno się wręcz jak najbardziej rozgraniczać gałąź sądownictwa od gałęzi stanowiącej prawo
A ustawodawstwo i egzekutywa? Uważasz, że ograniczenie w tym przypadku niepołączalności jest sensowne?
Jeśli jest to zrobione mądrze to czemu nie? W zasadzie w każdym modelu w jakimś stopniu te dwie gałęzie się przenikają (może najmniej w amerykańskim, gdzie istnieją oficjalne związki funkcjonalne, jak wszędzie, lecz 'treściowe' (w znaczeniu personalnym, tj. łączenia funkcji w obu obszarach przez jedną osobę) już nie. Natomiast połączalności judykatury z pozostałymi dwoma gałęziami sobie nie wyobrażam z uwagi na jej szczególną funkcję kontrolną, rozstrzyganie w sprawach indywidualnych i założenie niezawisłości oraz niezależności sędziowskiej, które to przecież nie występują w przypadku legislatywy i egzekutywy.
Jego Operacyjność
(-) Linux
![[Obrazek: 11668799_hhh.PNG]](http://zmniejszacz.pl/zdjecie/2018/5/8/11668799_hhh.PNG)
(-) Linux
-------
"Ten człowiek jest gorszy niż Pietrow i Prezerwatyw Tradycja Radziecki!"
~ Szymon Uchatsok, myląc Medycejskiego z Kucełem
"Kretyn i słoik, który pewnie się na warszawiaka stylizuje"
~ Mój adorator
-------
Miałem w sumie wypisać się z Bialenii
A jednak coś spowodowało, że zostałem
Raz za razem
Odpowiedź za odpowiedzią
Lubię was nawet czasem, wiecie?