09.05.2014, 17:36:12
Cytat:A co jest nieprzejrzystego w polityce, w której udział biorą wszyscy aktywni?
Ja Panie Prezydencie mam jasną wizje upubliczniania wszelkich informacji dotyczących polityki międzynarodowej. Jak Pan wytłumaczy brak istniejącej mapy kontynentu z wyznaczonymi granicami ? Nie raz apelowałem z tym do Pana. Jak tylko zostanę premierem stworzę taką mapę i co więcej będę dodawać wpisy dotyczące poszczególnych v-sąsiadów. Uznaje pogląd że każdy powinien być na bieżąco informowany o tym co się dzieje wokół. Realizować to zamierzam przez regularne odwiedziny stron innych v-nacji oraz prowadzenie na bierząco rzetelnych sprawozdań .
Cytat:Było wiele ważniejszych spraw. A poza tym, nie leżały odłogiem. MSW i nie inne osoby aktywnie działały w regionach. Np. Wschodni Region Przemysłowy był dość aktywny (o ile można mówić o aktywności, gdy jest chyba z sześć regionów na 15 obywateli), był pochód pierwszomajowy, były protesty robotnicze w Omerze, były manifestacje pro-wandejskie.
To ja odpowiem samymi konkretami. Jeżeli GiP wygra wybory zapewniam wyborców że wszystkie regiony odżyją i będą się w nich pojawiać regularne wpisy. Zapewniam że nigdzie nie dopuszę do takiej sytuacji jaka panuje obecnie w Regionie Nowoauterskim. Dodam że nie liczy się dla mnie sama ilość wątków tylko jakość i dopracowanie szczegółów.
Cytat:Jak można mieć pretensje o "małą skalę" polityki zagranicznej, gdy wciąż jesteśmy młodym państwem (poniżej koniecznego w niektórych krajach do uznania: pół roku) i wiele państw odmawia nam stosunków w najbliższym czasie. To nie wynika z braku działań i izolacjonizmu, tylko z faktów, którym zaprzeczyć się nie da.
Pańska interpretacja użytego przeze mnie stwierdzenia nt. "większej skali dla działań na v-arenie" jest po prostu niedopuszczalna. Zwłaszcza że moim celem nie była pretensjonalność a jedynie bilateralność oraz zwiększenie ilości przyszłych umów sojuszniczych. Stwierdzam że Pańskie zasługi są niepodważalne i nie widzę nikogo w tej chwili kto mógłby z równym poświęceniem pełnić rolę prezydenta. Zaznaczam równocześnie o czym już pisałem że sojusz z koalicją małych państw ma dla GiP większe znaczenie niż niejednokrotnie skompromitowana sztuczna symbioza z Brodią.
Jan Sapieha
Lew Wolnogradu
Lew Wolnogradu