21.11.2016, 19:07:46
Moje propozycje zmian:
Wydaję mi się, że Lord Szambelan mógłby być takim zastępcą Króla.
4 to według mnie za długo.
Większa konkretność.
Cytat:W razie, gdy tron jest opróżniony, lub gdy Król jest nieobecny, jego obowiązki wypełnia Regent, wyznaczony przez Króla, a w razie braku Regenta – Lord Szambelan lub, kolejno, w razie nieobecności Lorda Szambelana: Premier, Marszałek Zgromadzenia Obywateli, Prezes Sądu Najwyższego, Wicekról Vienbien, ministrowie według stażu, mer Angemont, mer Shimontsen i mer Luczeng. Król określa czas swej nieobecności i okres wypełniania jego obowiązków przez Regenta lub inne osoby; jeśli tego nie uczynił, a jest nieobecny w miejscach publicznych co najmniej 5 dni, wówczas fakt ten stwierdza i podejmuje stosowne działania odpowiednio Regent, Lord Szambelan lub Marszałek Zgromadzenia Obywateli albo kolejna osoba z listy.
Wydaję mi się, że Lord Szambelan mógłby być takim zastępcą Króla.
Cytat:d) nieusprawiedliwionej nieobecności Króla, trwającej bez przerwy ponad 2 miesiące,
4 to według mnie za długo.
Cytat:e) uchwały Zgromadzenia Obywateli stwierdzającej rażące złamanie Konstytucji przyjętej większością bezwzględną, potwierdzonej przez Senat większością 2/3 głosów.
Większa konkretność.
Eddard Noqtern - Król-Senior Królestwa Hasselandu, IX Prezydent Republiki Bialeńskiej
Jeśli nie możesz robić rzeczy wielkich, rób małe rzeczy w wielki sposób.
Jeśli nie możesz robić rzeczy wielkich, rób małe rzeczy w wielki sposób.