22.11.2016, 17:19:18
(Ten post był ostatnio modyfikowany: 22.11.2016, 19:33:55 przez Sheldon Anszlus Lovelace.)
Prawa i Obowiązki obywatela, moje podejście do prawa. 
Można zauważyć że trochę się posiłkowałem konstytucją Polski, więc oddaje wam to do rozpatrzenia.
Jako że ja się na tym nie znam byłoby dobrze gdyby ktoś to poprawił bądź napisał te prawa na nowo.

Można zauważyć że trochę się posiłkowałem konstytucją Polski, więc oddaje wam to do rozpatrzenia.
Jako że ja się na tym nie znam byłoby dobrze gdyby ktoś to poprawił bądź napisał te prawa na nowo.

Cytat:Cytat:Rozdział VII PRAWA I WOLNOŚCI CZŁOWIEKA I OBYWATELA
art. XX [Zasady ogólne]
1. Wszyscy ludzie są wolni i równi w swej godności i prawach.
2. Przyrodzona i niezbywalna godność człowieka stanowi źródło wolności i praw człowieka i obywatela. Jest ona nienaruszalna, a jej poszanowanie i ochrona jest obowiązkiem władz publicznych.
3. Każdy jest obowiązany szanować wolności i prawa innych. Nikogo nie wolno zmuszać do czynienia tego, czego prawo mu nie nakazuje.
4. Prawa obywatelskie mogą zostać ograniczone wyłącznie w drodze ustawy oraz czasowo, podczas stanu wyjątkowego, w drodze rozporządzenia królewskiego.
art. XX [Prawa i wolności]
1. Sfera prywatnego życia obywatela jest nienaruszalna.
2. Każdy posiada prawo do publicznego wyrażania własnego zdania oraz poglądów, a także jego poszanowania przez innych.
3. Każdy posiada wolność osobistą.
4. Każdemu przysługuje wolność wyznania.
5. Obywatelom Królestwa przysługuje prawo do prowadzenia wszelkiej działalności nie prowadzącej do szkody innych osób lub Królestwa.
6. Każdemu gwarantuje się tajemnicę korespondencji.
7. Każdemu przysługuje prawo równego dostępu do rzetelnej informacji publicznej.
8. Każdemu zapewnia się prawo do rozwijania się i samodoskonalenia przy wsparciu Królestwa.
9. Prawa obywatelskie mogą zostać ograniczone wyłącznie w drodze ustawy oraz czasowo, podczas stanu wyjątkowego, w drodze rozporządzenia królewskiego.
10. Prawa obywatelskie dotyczą wszystkich mieszkańców Królestwa Hasselandu, w zakresie określonym ustawą.
10. Prawa obywatelskie dotyczą wszystkich obywateli Królestwa Hasselandu, w zakresie określonym ustawą. Prawa te dotyczą także inne osoby zamieszkujące czasowo lub na stałe Królestwo Hasselandu, na zasadach określonych ustawą.
art. XX [Obowiązki obywatelskie]
1. Obowiązkiem obywatela królestwa jest wierność Królestwu Hasselandu oraz troska o wspólne dobro.
2. Każdy ma obowiązek przestrzegania prawa Królestwa Hasselandu.
3. Obowiązkiem każdego obywatela jest obrona Królestwa.
4. Obowiązkiem każdego obywatela jest udział w życiu publicznym Królestwa.
(-) Sheldon Anszlus Lovelace
平和と進歩
Pokój i Postęp
平和と進歩
Pokój i Postęp
UWAGA!!!
Odwołując się do mojej osoby:
a) nie używaj Nazwiska, jest ono zbyt cenne
b) zwracaj się poprzez oficjalne imię "Anszlus"
a) nie używaj Nazwiska, jest ono zbyt cenne
b) zwracaj się poprzez oficjalne imię "Anszlus"
c) alternatywnie, aby uniknąć powtórzeń imienia, użyj *przed-imienia "Sheldon"
*przed-imię, coś na wzór drugiego imienia, jednak występuje ono przed oficjalnym imieniem. Mniej ważne od oficjalnego, jednak ważniejsze od drugiego. Stosowane jako zamiennik imienia oficjalnego.