17.12.2016, 17:28:35
(Ten post był ostatnio modyfikowany: 17.12.2016, 17:29:18 przez Karol Medycejski.)
Cytat:Kochani, dwie sprawy mnie zastanawiają. Pierwsza: art. 2. uchwały wypowiadającej Układ zawiera taki zapis:
Cytat: napisał(a):W związku z wypowiedzeniem zobowiązuje się władze Republiki Bialeńskiej do zawarcia nowego układu stowarzyszeniowego z Królestwem Hasselandu oraz z Carstwem Brodryjskim w ciągu trwania, wspomnianego w art. 1 niniejszej uchwały, okresu wypowiedzenia.
Ja bym się tym nie przejmował. Rząd podjął próbę zawarcia nowej umowy, jednak negocjacje z różnych powodów (m. in. stanowiska Hasselandu) nie powiodły się. Moim zdaniem można to uznać za wykonanie zobowiązania, które i tak nie było ważne. Albowiem Parlament nie ma legitymacji konstytucyjnej do wydawania Rządowi poleceń w zakresie polityki zagranicznej, gdyż, po pierwsze, jest ona wyłączną kompetencją Rządu, a po drugie Parlament sprawuje jedynie funkcję kontrolną (która przejawia się np. poprzez instytucje ratyfikacji, czy też wotum nieufności), a nie nadzorczą lub kierowniczą, z których to trzech tylko te dwie ostatnie uprawniają do wydawania wiążących poleceń.
Jego Operacyjność
(-) Linux
![[Obrazek: 11668799_hhh.PNG]](http://zmniejszacz.pl/zdjecie/2018/5/8/11668799_hhh.PNG)
(-) Linux
-------
"Ten człowiek jest gorszy niż Pietrow i Prezerwatyw Tradycja Radziecki!"
~ Szymon Uchatsok, myląc Medycejskiego z Kucełem
"Kretyn i słoik, który pewnie się na warszawiaka stylizuje"
~ Mój adorator
-------
Miałem w sumie wypisać się z Bialenii
A jednak coś spowodowało, że zostałem
Raz za razem
Odpowiedź za odpowiedzią
Lubię was nawet czasem, wiecie?