19.12.2016, 17:09:58
Cytat: Szanowny Pan Prezydent czegoś nie rozumie. Zawiera Pan traktat z nazwą Sarmacja, a nie z ludźmi tam pomieszkującymi. Nie ma Pan żadnej gwarancji, że owy traktat zapewnia porozumienie z Sarmacją.Oczywiście, że nie wszyscy będziemy się od razu kochać. Ale zawarcie traktatu o przyjaźni jest ważnym krokiem na drodze do poprawy stosunków. Nawet jeśli się nie uda, to niczym nie ryzykujemy. Możemy tylko zyskać.
Cytat:Kanclerz Sarmacji von Thorn zrobił Panu prezydentowi typowe pranie mózgu i wpędził, niestety, Pana Prezydenta w jakąś dziwną grę podpisywania papierków między Rządami, aby Kanclerz Sarmacji, którego coraz więcej Sarmatów ma w największym poważaniu, poczuł się lepiej i teraz po raz kolejny ten najważniejszy człowiek w mikroświecie chce zaistnieć, że załatwił jakiś traktat, który tak naprawdę nic nie znaczy. Proszę zrozumieć, że Kanclerz Sarmacji chce dać do zrozumienia jeszcze bardziej, że wszystko ma zależeć od jego Rządów, które w mojej ocenie są bardzo niekorzystne dla Sarmatów.
A po co takie pranie mózgu miałoby zostać przeprowadzone? Przecież to tylko zwykły traktat o przyjaźni, nikt nikomu łaski nie robi, obie strony tak samo na tym skorzystają. Z resztą, traktat podpisuje w imieniu Sarmacji JKM Tomasz Ivo Hugo, bowiem to Dwór Książęcy odpowiada za politykę zagraniczną.
Nie wiem, jakie rządy są korzystne dla Sarmatów. Wiem natomiast, że Robert von Thorn jest człowiekiem rozsądnym, który potrafi wznieść się ponad podziałami. Oczywiście, nie jest święty. Ja również nie jestem. Gdyby ujawnił Pan swoje personalia z innych mikronacji, to z pewnością mógłbym powiedzieć, że Pan również nie jest święty.
Cytat:Obecny Kanclerz Sarmacji ma niestety manię wielkości i wchodzenie w interesy z takim człowiekiem może się źle skończyć dla Bialenii. Już wolę wchodzić z konkretnym projektem na terytorium Sarmacji z flagą bialeńską niżeli bawić się w gry polityczne z tym mikroświatowym nicponiem.
A na czym to zagrożenie dla Bialenii polega? Pojawia się Pan nie wiadomo skąd i zaczyna Pan zarzucać Kanclerzowi Sarmacji, że ma manię wielkości, a Prezydentowi Bialenii, że ma wyprany mózg. Przy czym nie przedstawia Pan żadnych argumentów merytorycznych. WTF?
Cytat:Nikomu nie szkodzę, a jedynie wyrażam zażenowanie prezydentem, który płaszczy się przed Sarmatami.Och, to nie ja byłem tancerką w Sarmacji.