"Opinia publiczna" o pracach w Parlamencie.
Cytat:A nie można, bo co? Polskie (czy jakiekolwiek inne) prawo mnie w tej kwestii nie obchodzi, w kwestiach dzierżawy wypracowane są rodzime rozwiązania.

A nie można, bo w prawie bialeńskim nie ma definicji ani żadnego innego określenia czym jest dzierżawa. A zatem jeśli korzysta się z realnych pojęć to i takie znaczenie się im przypisuje. Ja nie wymagam by każdy w Bialenii recytował listę umów nazwanych z realnego KC, ale jeśli już się odwołujecie do realnych pojęć, to chociaż poprawnie.

Cytat:Nikt trzeźwo, ani większość po pijaku myślących nie będzie przeliczać powierzchni fragmentu mapy, która sama ma wielkość podaną w przybliżeniu, by porównać ją z jakimkolwiek ustalonym przez obradujących w zamrażarce limitem. A w kwestii wyznaczania układu kresek na mapie do tej pory panowała pełna dowolność. I przy ilości wolnej ziemi nie optuję za zmianą tego. Zaś jeśli problem się kiedyś pojawi, to prędzej poprę wynurzenie spod wody Marslandii czy innego Marlandu specjalnie w celu dołożenia ludziom wolnego miejsca, aniżeli "linijkowanie".

A może czas zacząć? Tym bardziej, że jest podzielona na kwadraty. Nie trzeba od razu operować liczbami. 

Cytat:Możesz się tym zająć od razu. Zapłacę w bialenach, które mam zachomikowane w BIW.

Nie mogę i nie chce mi się. Ale zajmę się tym na pewno. Niemniej, w skrócie, chodzi o pojęcia typu: "zestaw", "lista", nadmiarowy" etc. - one są ok, ale nie w akcie prawnym. A oprócz tego zdania są często sformułowane potocznie. Bialenia już jest na takim etapie, że można akty prawne budować nieco bardziej profesjonalnie. Wink

PS @"Tadeusz Krasnodębski" odniosłem się w poście powyżej do projektu o szlachcicach aktywnych, więc jakbyś odpowiedział, byłoby miło. Wink
Jego Operacyjność
(-) Linux
[Obrazek: 11668799_hhh.PNG]

-------

"Ten człowiek jest gorszy niż Pietrow i Prezerwatyw Tradycja Radziecki!"
~ Szymon Uchatsok, myląc Medycejskiego z Kucełem

"Kretyn i słoik, który pewnie się na warszawiaka stylizuje"
~ Mój adorator

-------

Miałem w sumie wypisać się z Bialenii
A jednak coś spowodowało, że zostałem
Raz za razem
Odpowiedź za odpowiedzią
Lubię was nawet czasem, wiecie?

Krążą jednak opowieści
Eminencja pewien mówią jest ich źródłem
Dzień sądu nadchodzi!
Yyy zapytacie 
Czego on znowu chce
Ech zostawcie dziwaka
Jednak zostałem
Stąd teraz siedzę
Kreśląc pierdolety 
I dopasowując je do liter mojego nazwiska
Odpowiedz

Wiadomości w tym wątku
Odp: "Opinia publiczna" o pracach w Parlamencie. - przez Bajtuś - 03.02.2016, 19:50:02
Odp: "Opinia publiczna" o pracach w Parlamencie. - przez Bajtuś - 09.04.2016, 18:18:03
Odp: "Opinia publiczna" o pracach w Parlamencie. - przez Bajtuś - 20.04.2016, 21:20:27
Odp: "Opinia publiczna" o pracach w Parlamencie. - przez Bajtuś - 11.06.2016, 14:24:33
Odp: "Opinia publiczna" o pracach w Parlamencie. - przez Bajtuś - 02.07.2016, 06:36:45
Odp: "Opinia publiczna" o pracach w Parlamencie. - przez Bajtuś - 04.07.2016, 20:57:49
Odp: "Opinia publiczna" o pracach w Parlamencie. - przez Bajtuś - 19.07.2016, 09:40:09
Odp: "Opinia publiczna" o pracach w Parlamencie. - przez Bajtuś - 29.10.2016, 21:46:37
RE: "Opinia publiczna" o pracach w Parlamencie. - przez Bajtuś - 12.12.2016, 14:06:58
RE: "Opinia publiczna" o pracach w Parlamencie. - przez Bajtuś - 12.12.2016, 15:30:06
RE: "Opinia publiczna" o pracach w Parlamencie. - przez Bajtuś - 04.01.2017, 19:09:49
RE: "Opinia publiczna" o pracach w Parlamencie. - przez Karol Medycejski - 07.01.2017, 00:49:52
RE: "Opinia publiczna" o pracach w Parlamencie. - przez Bajtuś - 26.01.2017, 22:13:22
RE: "Opinia publiczna" o pracach w Parlamencie. - przez Bajtuś - 18.02.2017, 22:19:51
RE: "Opinia publiczna" o pracach w Parlamencie. - przez Bajtuś - 18.02.2017, 23:16:22
RE: Przysięgi, rezygnacje, wybory Marszałka, ogłoszenia - przez Bajtuś - 20.03.2017, 14:13:26

Użytkownicy przeglądający ten wątek: 1 gości