02.02.2017, 18:02:06
(02.02.2017, 17:51:06)AndrzejSwarzewski napisał(a): Pietrow okazał się być zdrajcą, tym samym wykluczył się ze społeczności bialeńskiej. Na ziemi bialeńskiej nie ma dla samozwańca Pietrowa już ani tyle miejsca, ile zajmą stopy człowieka, ani tyle, ile zajmie mogiła.Czy ktoś Ci się na konto włamał? Bo to jest tak radykalne zaprzeczenie całej Twojej filozofii politycznej, że aż trudno uwierzyć w to, że jesteś autorem tych bazgrołów.
Hasselandczycy mieli pełne prawo do uniezależnienia się, ich władze były legalne, ich narodowość bezdyskusyjna. Ale Pietrow zdobył władzę w Brodrii nielegalnie, podstępnie nie poinformował rodaków o swoich zdradzieckich planach. Wcześniej podawał się za Bialeńczyka, przecież dopiero przestał pełnić funkcję Marszałka Zgromadzenia Ludowego. Jest zwykłym renegatem. I tutaj opowiadam się za brakiem tolerancji dla tego człowieka.
Opowiadałem się za litością dla Grutina, litością dla Aleksandry, litością dla Fiodora, porozumieniem z dawnym wrogami Powstania Marcowego i całej Bialenii, bardzo chciałbym poprawy stosunków z Hasselandem. Ale Pietrow zrobił coś wiele gorszego niż oni. Będąc jednym z nas, dopuścił się niewybaczalnej zdrady. Wewnętrzny konflikt wyprowadził poza granice naszego państwa. Jestem niegodnym jakiegokolwiek szacunku. Ja z nim nie będę prowadził żadnych rozmów, ani nie podam mu ręki. Dla mnie Iwan Pietrow przestał istnieć.
mgr net. dr pczk. Maciej Kamiński herbu Sto Osiem, Gestapo Ortograficzne, Oko Sprawiedliwości, Członek Bialeńskiej Partii Demokratycznej, Najbardziej Umiłowany Dyrektor Generalny Policji Krajowej, Poseł, Minister Spraw Wewnętrznych i Administracji, Wiceprezes Bialeńskiego Związku Sportowego, Honorowo obywatel Jahołdajewszczyzny, Ambasador Republiki Bialeńskiej w Księstwie Sarmacji, Trener LKS-u Tomaszew, Selekcjoner Dżamahiriji, Dyrektor Bialeńskiego Biura Graficznego, Administrator forum i strony głównej Republiki Bialeńskiej oraz fanpage'a Republiki Bialeńskiej na Facebooku, Młodszy administrator systemu e-gospodarki Republiki Bialeńskiej, Operator bialeńskiego kanału IRC, Gospodarz na Tomaszewie, Quasi-dzierżońca 283 folwarków, Zasłużony dla Stowarzyszenia, Święty Zielonego Kościoła, Według Boczka Raper, Kropidło Bialeńskiej Biurokracji, Wang IWA, Houellebecq Lahazydii, Jasny Gieroj, Przeciętny Wulkanizator, Tytan Pracy Spraw Wewnętrznych 2016, Wicemister Bialenii 2018.