Debata Uniwersytecka: Aleksandra Dostojewska - próba oceny
Moja ocena postaci Aleksandry Izabelli Swarzewskiej-Dostojewskiej jest powszechnie chyba znana i wielokrotnie odnosiłem się do różnych poczynań Prezydent Swarzewskiej-Dostojewskiej. Okres jej rządów w Republice Bialeńskiej, bo tylko do tego mogę się odnieść, był skrajnie szkodliwy dla funkcjonowania państwa i dla jego reputacji oraz popularności na arenie międzynarodowej. W obliczu dzisiejszej coraz silniejszej współpracy z Księstwem Sarmacji, wypowiadanie przez ówczesną Prezydent wojny temu krajowi należy uznać za coś obcego bialeńskiej naturze politycznej. Próby internowania opozycjonistów - Eddarda Noqterna i mnie - skończyły się fiaskiem tylko dlatego, że pewne osoby naciskały włodarz, by nie popełniała kolejnych poważnych błędów. Nie znam Swarzewskiej-Dostojewskiej od strony prywatnej i osobistej, ale pod względem politycznym, nie potrafię wymienić żadnych jej zalet i pozytywnych kroków.
Frederick Martin Hufflepuff
polityk, dziennikarz, ojciec-założyciel Santanii i Burgii, Wicemarszałek Parlamentu RB, redaktor naczelny gazety "wBialenii", dyrektor Bialeńskiego Ośrodka Badania Opinii Publicznej, Delegat Główny Bialenii przy MUP, były Wiceprezydent Bialenii, były Lider i Wicelider partii Wspólnota Rozwoju, były Wiceminister i Minister Kultury i Sportu, były Marszałek Parlamentu XIX i XXIV Kadencji, były Wiceminister Edukacji Narodowej, były kandydat na stanowisko prezydenta Republiki Bialeńskiej
Więcej tutaj
Odpowiedz

Wiadomości w tym wątku

Użytkownicy przeglądający ten wątek: 1 gości