18.02.2017, 19:10:27
Tak sobie właśnie zajrzałem na forum Hasselandu, gdzie cytowana jest nota dyplomatyczna wystosowana przez naszego Prezydenta:
Mianowicie - jakim prawem Prezydent podjął decyzję o zerwaniu stosunków dyplomatycznych chronionych zawartym traktatem z pominięciem jego uprzedniego anulowania? Dlaczego po prostu nie przedłożył Parlamentowi uchwały w tej sprawie, żeby zachować porządek wśród zbioru konstytucyjnych uprawnień?
To pytanie zostałoby złożone jako interpelacja, ale za to również się nie zabiorę. Wiem dobrze, że żeby zebrać potrzebne pięć podpisów, musiałbym tu zwołać ludzi jedynie okazjonalnie zaglądających do RB, bo z obecnych regularnie aktywnych bywalców to poparłoby mnie może ze dwóch, trzech. I podniosłoby się okrzyki, że w sposób zorganizowany demoluję państwo w i tak trudnym okresie, czy coś w ten deseń.
Liczę na odpowiedź niezawierającą ani słowa na temat samego Hasselandu. Na wszelki wypadek, bo przewiduję nieco pisków ze strony zwolenników wizji silnego konduktora, podkreślę to wyjątkowo dosłownie - problemem nie jest tutaj decyzja, a sposób wykonania. Proszę również o pominięcie wszelkich treści dotyczących definiowania patriotyzmu, działań zakulisowych czy też bezpośrednio mojej osoby. Dyskusje na ten temat będą jedynie stratą czasu i nerwów.
Cytat:Każde państwo powinno starać się utrzymywać dobre stosunki z innymi oraz wymagać tego od nich. Współpraca międzynarodowa przy deficycie obywateli to sprawa bardzo istotna, a dla mnie - wręcz priorytetowa.Nie będę wnikał w samą decyzję o zerwaniu stosunków dyplomatycznych, bo najwyraźniej nie mam najmniejszego pojęcia o polityce zagranicznej (a to, że od czasu pojawienia się pomysłu na zerwanie w ciemno umowy stowarzyszeniowej ponosimy w tej kwestii same miażdżące klęski, że o ignorowaniu kompletnie doktryny polityki zagranicznej nie wspomnę, bo moje słowa w temacie traktowania naszych partnerów są kompletnie ignorowane, jest tego bez wątpienia najlepszym dowodem). Nie będę również podważał uznania Bajtusia za persona non grata, przynajmniej dopóki ktoś nie postanowi domagać się usunięcia go z forum (bo wtedy pogryzę takiego delikwenta, i to boleśnie), a nawet bym z Karolem podyskutował na temat definiowania persony non grata (gdyby nie fakt, że postanowił on zrezygnować z tego typu wymiany zdań na tematy prawnicze) w mikroświecie w takiej sytuacji, ale się tego nie podejmę, bo jest jedna ważniejsza rzecz do poruszenia.
Republika Bialeńska nie może jednak utrzymywać stosunków z fałszywymi przyjaciółmi. Z państwami, które ewidentnie działają na jej szkodę oraz popierają nielegalne ruchy partyzanckie w państwach trzecich, dążąc do ich zawłaszczenia. W związku z tym, na podstawie Traktatu pomiędzy naszymi krajami, Republika zrywa z dniem dzisiejszym wszelkie stosunki dyplomatyczne z Królestwem. Stosownymi aktami prawnymi odwołałem Feliksa Spirkina z funkcji ambasadora i uznałem Marka Bajtusia za persona non grata. Proszę także o usunięcie ambasady bialeńskiej z Państwa forum.
Mianowicie - jakim prawem Prezydent podjął decyzję o zerwaniu stosunków dyplomatycznych chronionych zawartym traktatem z pominięciem jego uprzedniego anulowania? Dlaczego po prostu nie przedłożył Parlamentowi uchwały w tej sprawie, żeby zachować porządek wśród zbioru konstytucyjnych uprawnień?
To pytanie zostałoby złożone jako interpelacja, ale za to również się nie zabiorę. Wiem dobrze, że żeby zebrać potrzebne pięć podpisów, musiałbym tu zwołać ludzi jedynie okazjonalnie zaglądających do RB, bo z obecnych regularnie aktywnych bywalców to poparłoby mnie może ze dwóch, trzech. I podniosłoby się okrzyki, że w sposób zorganizowany demoluję państwo w i tak trudnym okresie, czy coś w ten deseń.
Liczę na odpowiedź niezawierającą ani słowa na temat samego Hasselandu. Na wszelki wypadek, bo przewiduję nieco pisków ze strony zwolenników wizji silnego konduktora, podkreślę to wyjątkowo dosłownie - problemem nie jest tutaj decyzja, a sposób wykonania. Proszę również o pominięcie wszelkich treści dotyczących definiowania patriotyzmu, działań zakulisowych czy też bezpośrednio mojej osoby. Dyskusje na ten temat będą jedynie stratą czasu i nerwów.
mgr net. dr pczk. Maciej Kamiński herbu Sto Osiem, Gestapo Ortograficzne, Oko Sprawiedliwości, Członek Bialeńskiej Partii Demokratycznej, Najbardziej Umiłowany Dyrektor Generalny Policji Krajowej, Poseł, Minister Spraw Wewnętrznych i Administracji, Wiceprezes Bialeńskiego Związku Sportowego, Honorowo obywatel Jahołdajewszczyzny, Ambasador Republiki Bialeńskiej w Księstwie Sarmacji, Trener LKS-u Tomaszew, Selekcjoner Dżamahiriji, Dyrektor Bialeńskiego Biura Graficznego, Administrator forum i strony głównej Republiki Bialeńskiej oraz fanpage'a Republiki Bialeńskiej na Facebooku, Młodszy administrator systemu e-gospodarki Republiki Bialeńskiej, Operator bialeńskiego kanału IRC, Gospodarz na Tomaszewie, Quasi-dzierżońca 283 folwarków, Zasłużony dla Stowarzyszenia, Święty Zielonego Kościoła, Według Boczka Raper, Kropidło Bialeńskiej Biurokracji, Wang IWA, Houellebecq Lahazydii, Jasny Gieroj, Przeciętny Wulkanizator, Tytan Pracy Spraw Wewnętrznych 2016, Wicemister Bialenii 2018.