20.02.2017, 23:54:22
Cytat:To dlaczego sam nie zostaniesz Prezydentem, skoro jesteś aż tak nieomylny, że musisz tych biednych, nieznających się na niczym Prezydentów poprawiać, upominać i kontrolować?Z bardzo prozaicznego powodu, o którym w przeszłości wielokrotnie wspominałem - do bycia skutecznym Prezydentem potrzeba przede wszystkim umiejętności nakręcania aktywności w kraju podczas trwania kadencji. Jak zapewne zauważyłeś - ja tego nie umiem. Wypadłbym mniej więcej tak, jak w przeszłości Adaś - tylko ze dwa razy gorzej, bo mam niestety w zwyczaju pogrążać się w apatii, kiedy panuje cisza. Plus, z czasów bycia premierem w rządzie MvP zapamiętałem sobie, że nie mam także wybitnego talentu do dobierania tymczasowych współpracowników. Wszystkich stołków w rządzie oczywiście nie mógłbym obsadzić swoimi wieloletnimi współpracownikami (co dodatkowo obniżałoby moją skuteczność, bo właśnie z tymi ludźmi pracuje mi się najsprawniej), bo to spowoduje, że cała reszta RB się ode mnie odwróci. Dlatego też rola wytykacza jest o tyle korzystniejsza, że pozwala, aby problemy, które ja dostrzegam, były rozwiązywane przez kogoś, kto da radę je w istocie rozwiązać. Co również widać w archiwach utajnionych obrad rządowych.
Wersja skrócona - Kamiński z góry wie, że byłby beznadziejnym konduktorem, i ma ku temu podstawy, więc woli nie narażać kraju na sprawdzanie tych przemyśleń w praktyce, póki absolutnie nie ma takiej potrzeby.
Serio, taki Fiodor by sobie o wiele lepiej dał radę ode mnie.
Cytat:No ale sprawa generalnie dotyczy Hasselandu.Sprawa może i dotyczy, ale moje problemy z nią już nie.
Co do niezacytowanej części - przyjąłem, nie mam zastrzeżeń.
Teraz, jeszcze tylko króciutko, i już poza kwestiami prawnymi - czy naprawdę warto było odstraszać stąd na dobre, włącznie z odebraniem z góry dostępu do panelu, doświadczonego informatyka, którego najgorszą zbrodnią wobec naszych systemów była jednokrotna zapowiedź rezygnacji z pracy nad nimi, i nic nie wskazywało na to, że zamierza nam zaszkodzić?
mgr net. dr pczk. Maciej Kamiński herbu Sto Osiem, Gestapo Ortograficzne, Oko Sprawiedliwości, Członek Bialeńskiej Partii Demokratycznej, Najbardziej Umiłowany Dyrektor Generalny Policji Krajowej, Poseł, Minister Spraw Wewnętrznych i Administracji, Wiceprezes Bialeńskiego Związku Sportowego, Honorowo obywatel Jahołdajewszczyzny, Ambasador Republiki Bialeńskiej w Księstwie Sarmacji, Trener LKS-u Tomaszew, Selekcjoner Dżamahiriji, Dyrektor Bialeńskiego Biura Graficznego, Administrator forum i strony głównej Republiki Bialeńskiej oraz fanpage'a Republiki Bialeńskiej na Facebooku, Młodszy administrator systemu e-gospodarki Republiki Bialeńskiej, Operator bialeńskiego kanału IRC, Gospodarz na Tomaszewie, Quasi-dzierżońca 283 folwarków, Zasłużony dla Stowarzyszenia, Święty Zielonego Kościoła, Według Boczka Raper, Kropidło Bialeńskiej Biurokracji, Wang IWA, Houellebecq Lahazydii, Jasny Gieroj, Przeciętny Wulkanizator, Tytan Pracy Spraw Wewnętrznych 2016, Wicemister Bialenii 2018.