Adres do Narodu ws, Uhrainy.
Cytat:No cóż skoro mamy tyle uciekinierów z Brodrii Południowej to chyba jestem naprawdę tyranem, któremu zależy na zniewoleniu tej ludności. Rozumiem gdybym był w Brodrii Północnej to byłym kochanym wujkiem Piotrusiem, który prowadzi ten kraj... Ehhh Północ północ... A jakby to wszystko rzucić i wyjechać do Batawii?

Czemu tak zaciekle bronisz się przed określeniem Ciebie jako tyrana? Ja nigdzie nie użyłem wobec Ciebie takiego określenia. Rozumiem że dbasz o interesy Południa tak jak ja dbam o interesy Północy. Nie możesz jednak zaprzeczyć temu że wejście waszych wojsk na Uhrainę odbyło się z pewnymi ofiarami w cywilach. Wink

Cytat:Z rozkazu Ministra Koronnego Piotra Konstantego Pawłowicza, dziś o godzinie 15:00 armia Brodryjska wraz ze zmobilizowanymi oddziałami rezerwistów przekroczą granicę i wyruszą na Uhrainię, aby ustabilizować tam władzę Brodryjską. W imieniu Carycy rozkazałem zabić wszystkich, którzy staną nam na drodze, w swoim imieniu rozkazałem mordować pomagać tamtejszym ludom sprzeciwiającym się władzy zasymilować z Brodrią na nowo.
Mikołaj Patryk Dostojewski von Vincis vel Hyjek
- Car - Senior Brodrii, ojciec Tomasza Bagrata Dostojewskiego
- kniaź bialeński, pan na Patrykpolisie; trener Korony Patrykpolis
Odpowiedz

Wiadomości w tym wątku

Użytkownicy przeglądający ten wątek: 1 gości