30.06.2017, 10:58:27
(Ten post był ostatnio modyfikowany: 30.06.2017, 10:59:09 przez Konstanty Jerzy Michalski.)
Cytat:Kim są Michaliści? Co ich prowadzi naprzód?
Odpowiedź na to zdaje się być zaskakująco prosta - prowadzi ich wiara, wiara w prawo i sprawiedliwość. I w to, że odniosą one ostateczne zwycięstwo nad złem i anarchią, jaka niewątpliwie panuje od miesięcy na ziemiach brodyjskich, od mroźnej Bałmucji aż po stepy Czuwacji. W tym, ażeby to zwycięstwo odnieść jest rola Michalistów. Nie będzie to łatwe, ale zwycięstwo zostanie niewątpliwie odniesione, bo za nami Wielki Architekt, Honor i Brodria.
¿Qué es el Michalismo?
Организация Легитимистов Бродыйских
Organizacja Legitymistów Brodyjskich
Вперёд Бродрия! Naprzód Brodrio!
Nie możemy pozwolić by nasz bratni kraj trwał w niezgodzie i podziale, pod berłem samozwańców i anarchistów. Dlatego też, aby położyć kres temu szkodliwemu, zarówno dla Bialenii jak i Brodrii, podziałowi, musimy przywrócić porządek na północy wszelkimi dostępnymi środkami. Póki jest to możliwe, jak najbardziej demokratycznymi. Naszym celem będzie przywrócenie w Brodrii, jako nierozerwalnej całości jednej monarchii, jednego cara i stale wzrastającej aktywności.
Może się pojawić się pytanie - czy mamy do tego prawo?
Mimo oczywistych koligacji rodzinnych i równie oczywistego faktu, iż Konstanty wlk. kniaź Michalski jest seniorem rodu Dostojewskich, pojawić się mogą głosy przeciwne. Jak najbardziej je rozumiemy, niemniej wykazać należy, że dobro Bialenii i Brodrii stoi wyżej niż wszelkie rody i powiązania między nimi, wobec tego nasze działania mają tym bardziej legitymizację. Co jednak w istocie planujemy zrobić, i do czego dążymy?
- Zjednoczyć Brodrię pod berłem jednego Cara.
- Przybliżyć Zjednoczoną Brodrię do Bialenii i spoić ją z Zieloną Ojczyzną w wiecznym sojuszu.
- Przywrócić do Brodrii aktywność, rozum oraz godność człowieczą.
- Podnieść poziom Brodrii, ażeby jej blask oślepił wszelkie nordackie yoyonacje.
Taki jest plan nasz, wobec tego nie pozostaje mi nic innego jak otworzyć listę członków i sympatyków ОЛБ.
Cytat:Członkowie ОЛБ
1. Konduktor ОЛБ Konstanty Jerzy wlk. kniaź Michalski
/-/ Konstanty Jerzy wielki kniaź Michalski
Immanuel Kartografii Tamostosowanej
Rednacz Gazety Bialeńskiej
Immanuel Kartografii Tamostosowanej
Rednacz Gazety Bialeńskiej