PU ws. potępienia działań Aleksandry Dostojewskiej
Cytat:Działania Pana Fredercika Hufflepuffa uważam za skandaliczne i godzące w moralne podwaliny wspaniałej Republiki Bialeńskiej.

Ponadto, uważam, że wracanie do wydarzeń sprzed roku jest niezbyt poważne... Równie dobrze, mogę zaproponować Wysokiej Izbie, ażeby podjęła uchwałę w celu potępienia Pana Hufflepuffa za to, iż jego poprzednie nazwisko brzmiało : ''STUTHOFF'', co godzi w pamięć ofiar obozu niemieckiego koncentracyjnego w Sztutowie, którego nazwa brzmiała właśnie STUTHOFF.

Pani Prezydent (chociaż powinienem zwracać się do Pani jak do każdego, innego obywatela), użyła Pani w swej odpowiedzi argumentum ad personam, co jest bardzo niebezpieczne, przykre i oczywiście właśnie to zachowanie godzi w elementarne podwaliny Republiki Bialeńskiej oraz prowadzi do zaostrzenia języka w debacie publicznej. Odwoływanie się do mojego wcześniejszego nazwiska, jakkolwiek by ono brzmiało, jest uderzeniem w moje osobiste sprawy i to powinno Panią zastanowić. 

Cytat:To niedopuszczalne, by Wysoka Izba zmieniła się w miejsce gorsze niż najordynarniejsza speluna, w której można pluć innym w twarz. Odradzę budzi we mnie budowanie kapitału politycznego na oczernianiu tych, którzy osądzić może wyłącznie historia i to dopiero późniejsza.

To niedopuszczalne, by takie słowa padały w Zgromadzeniu Ludowym Republiki Bialeńskiej. Porównanie Parlamentu do tego miejsca, o którym Pan wspomniał, a które nie chce mi przejść przez gardło, należy ocenić absolutnie negatywnie. Pracuje Pan w Parlamencie jako Poseł, powinien Pan służyć państwu i Narodowi, bowiem jest Pan jego reprezentantem, a Pan określa swoje miejsce pracy i najważniejszy budynek w państwie mianem słowa na literę "s"? Brak komentarza.

Cytat:Aleksandra Dostojewska-Swarzewska jest pełnoprawnym obywatelem, który ma wszelkie uprawnienia do uczestniczenia w życiu politycznym.

Proszę mi napisać, kiedy, na jakich zasadach i w zgodzie, z którymi przepisami prawa, Pani Dostojewska-Swarzewska uzyskała obywatelstwo bialeńskie. Zmarła wstała z grobu i z cmentarza popędziła prosto do Kancelarii Prezydenta, by złożyć wniosek o obywatelstwo? 

Cytat:mającej na celu zdyskredytowanie kandydatki w wyborach

Dyskredytacja tej kandydatki w jakichkolwiek wyborach nastąpiła w marcu i kwietniu 2016 r. - okresie najgorszym dla państwa od kilku lat. Bezprawne i wpędzające Republikę w konflikt z Księstwem Sarmacji działania Prezydent, chcącej internować przedstawicieli opozycji i wyszarpać im siłą prawa i wolności obywatelskie, których tak zaciekle Państwo Posłowie bronicie, były i są dowodami na całkowitą kompromitację i polityczny oraz moralny upadek Prezydent.

Cytat:Nie tak dawno skończyły się kłótnie o kształt ustroju Republiki, w których kloaczny język dominował nad kulturą.

Po pierwsze - nie zauważyłem, by dyskusje nad projektem Konstytucji były kłótniami i by osoby w nich uczestniczące posługiwały się nieodpowiednim językiem. Po drugie - nawet jeśli tak było i nawet, gdyby przyjąć Pański punkt widzenia, to pytam się, czy gdyby wszyscy od razu poparli Pańskie projekty i propozycje, wtedy uznałby Pan, że nad emocjami dominował spokój, a wszystkie argumenty były merytoryczne?
Frederick Martin Hufflepuff
polityk, dziennikarz, ojciec-założyciel Santanii i Burgii, Wicemarszałek Parlamentu RB, redaktor naczelny gazety "wBialenii", dyrektor Bialeńskiego Ośrodka Badania Opinii Publicznej, Delegat Główny Bialenii przy MUP, były Wiceprezydent Bialenii, były Lider i Wicelider partii Wspólnota Rozwoju, były Wiceminister i Minister Kultury i Sportu, były Marszałek Parlamentu XIX i XXIV Kadencji, były Wiceminister Edukacji Narodowej, były kandydat na stanowisko prezydenta Republiki Bialeńskiej
Więcej tutaj
Odpowiedz

Wiadomości w tym wątku

Użytkownicy przeglądający ten wątek: 1 gości