PU ws. potępienia działań Aleksandry Dostojewskiej
Cytat:Jestem legalistą i nie poprę uchwały sprzecznej z Konstytucją dotyczącej jakiegokolwiek obywatela Republiki Bialeńskiej, niezależnie od tego, czy jest to AIDS, czy byłby to mój bliski współpracownik Paolo, czy choćby Iwan.

Projekt uchwały nie jest wymierzony w żadnego obywatela Republiki Bialeńskiej, jest jedynie wezwaniem osoby, która nabyła obywatelstwo niezgodnie z prawem, czyli de facto go nie nabyła i nie posiada, do zaprzestania działalności, która szkodzi Republice, jej dobru i narodowi, o które obywatele powinni dbać (art. 9 ust. 1 Konstytucji). 

Cytat:Bo takie stanowisko wyrażone przez Parlament to oficjalne stanowisko Bialenii, a popierasz je tylko Ty i Pietrow.

W tym przypadku posłużę się następującym porównaniem - o wiele lepiej, żeby projekt uchwały, który może zostać zaakceptowany przez Parlament lub nie, popierały tylko dwie osoby (ja i Iwan Pietrow), niż, żeby dwie osoby (Pan i Poseł Paolo de Medici y Zep) popierały projekt nowej Konstytucji, wprowadzany na siłę i w dużym pośpiechu oraz wszystkie propozycje, składane tylko po to, by zmienić ustrój i ład instytucjonalny w jednym z najprężniej funkcjonujących krajów w polskim mikroświecie.

Cytat:Sąd źle orzekł

Szeregowy poseł Zgromadzenia Ludowego Republiki Bialeńskiej nie ma kompetencji, praw i mocy, by oceniać słuszność, zgodność z prawem i konstytucyjność działań Sądu Ludowego. 

Składam obiecaną poprawkę:

Cytat:Artykuł 1.

Zgromadzenie Ludowe potępia działania Aleksandry Dostojewskiej z okresu pełnienia przez nią funkcji Prezydenta Republiki Bialeńskiej i zdecydowanie negatywnie ocenia kroki, które podejmowała. 
Frederick Martin Hufflepuff
polityk, dziennikarz, ojciec-założyciel Santanii i Burgii, Wicemarszałek Parlamentu RB, redaktor naczelny gazety "wBialenii", dyrektor Bialeńskiego Ośrodka Badania Opinii Publicznej, Delegat Główny Bialenii przy MUP, były Wiceprezydent Bialenii, były Lider i Wicelider partii Wspólnota Rozwoju, były Wiceminister i Minister Kultury i Sportu, były Marszałek Parlamentu XIX i XXIV Kadencji, były Wiceminister Edukacji Narodowej, były kandydat na stanowisko prezydenta Republiki Bialeńskiej
Więcej tutaj
Odpowiedz

Wiadomości w tym wątku

Użytkownicy przeglądający ten wątek: 1 gości