PU ws. potępienia działań Aleksandry Dostojewskiej
(10.08.2017, 14:39:40)Frederick Hufflepuff napisał(a): Projekt uchwały nie jest wymierzony w żadnego obywatela Republiki Bialeńskiej, jest jedynie wezwaniem osoby, która nabyła obywatelstwo niezgodnie z prawem, czyli de facto go nie nabyła i nie posiada, do zaprzestania działalności, która szkodzi Republice, jej dobru i narodowi, o które obywatele powinni dbać (art. 9 ust. 1 Konstytucji). 

A kim Ty jesteś, Fredericku, żeby decydować, kto nabył legalnie, a kto nie? Powtarzam, że jeśli masz jakieś wątpliwości, powinieneś zwrócić się z nimi do Sądu. Pozwolisz, że sparafrazuję Twoje słowa:

(10.08.2017, 14:39:40)Frederick Hufflepuff napisał(a): Szeregowy poseł Zgromadzenia Ludowego Republiki Bialeńskiej nie ma kompetencji, praw i mocy, by oceniać słuszność, zgodność z prawem i konstytucyjność nadawania obywatelstw.

Ciekawe zresztą jest, że do tej pory nigdy nie negowałeś nabycia przez AIDS obywatelstwa. To jeszcze bardziej utwierdza mnie w przekonaniu, że projekt uchwały to element Twojej nieczystej walki politycznej.

(10.08.2017, 14:39:40)Frederick Hufflepuff napisał(a): W tym przypadku posłużę się następującym porównaniem - o wiele lepiej, żeby projekt uchwały, który może zostać zaakceptowany przez Parlament lub nie, popierały tylko dwie osoby (ja i Iwan Pietrow), niż, żeby dwie osoby (Pan i Poseł Paolo de Medici y Zep) popierały projekt nowej Konstytucji, wprowadzany na siłę i w dużym pośpiechu oraz wszystkie propozycje, składane tylko po to, by zmienić ustrój i ład instytucjonalny w jednym z najprężniej funkcjonujących krajów w polskim mikroświecie.

Z tą różnicą, że projekt Konstytucji jest zawsze poddawany pod głosowanie w referendum, a projekt uchwały nie.

Jeśli chodzi o poprawkę, proszę nanieść ją bezpośrednio na projekt. To właśnie o to mi chodziło.
(-) dr net. Tadeusz Krasnodębski
Odpowiedz

Wiadomości w tym wątku

Użytkownicy przeglądający ten wątek: 1 gości