Nagroda v-Nobla - panel dyskusyjny
Szanowni.

Sam uważam że v-Nobel nie musi odwoływać się jedynie do istniejących dziedzin nauki. To właśnie v-Nobel z dziedzin których nie ma, lub jest ich mało powinno się nadawać nagrody. Taka nagroda powinna motywować do poznawania nowych horyzontów.

Co do samej nagrody, nie musimy się ograniczać do jednej. Może być kilka z różnych dziedzin. Jeżeli dobrze sądzę, nadanie także powinno odbywać się w dość oficjalny sposób.

Nagroda powinna też zostać "zatwierdzona" przez wszystkie kraje Pollinu, jako odznaczenie czy coś w tym stylu. Sam order na profilu czy coś w tym stylu. Druga możliwością, zdecydowanie trudniejsza jest stworzenie wspólnego systemu walutowego wszystkich mikronacji. I tutaj też rozgałęzia się to. Gdyz możemy zarówno utworzyć jedną wspólną walutę, albo też wprowadzić odpowiednie kursy. Taki system umożliwiałby nadawanie nagród pieniężnych.

Co do pieniężnej nagrody Nobla, myślałem też dzisiaj nad tym i wpadłem na jeszcze jeden pomysł. Mianowicie, aby ambasady zajmowały się finansami międzynarodowymi. Dotychczas zadaniem ambasadorów jest tylko informowanie o działaniach danego kraju. Dlaczego by tego nie zmienić?

Trafne porównanie v-Nobla do Our Sound/v-Mundialu. Można by z tego ściągnąć jeszcze do v-Nobla organizacje gali rozdania nagród. Tak jak zwycięzca Our Sound organizuje kolejną edycję, tak przedstawiciele krajów decydowali by w którym kraju odbędzie się następna... (Tutaj też zostaje wybór, organizatorem zostaje kraj który otrzymał najwięcej Nobli, czy też wybrany przez wszystkich przedstawicieli.)

To narazie wszystko z mojej strony, postaram się odpowiedzieć na pytania, jak również będę je zadawał w razie potrzeby.
Z poważaniem.
Jihymed Niezyd.
Odpowiedz

Wiadomości w tym wątku

Użytkownicy przeglądający ten wątek: 1 gości