PU o orderach i odznaczeniach RB
Podobnie jak moi Szanowni Przedmówcy, ja także jestem przeciwnikiem tych rozwiązań, które Pan Prezydent zaproponował i zawarł w projekcie. Rzeczywiście, nie mam wątpliwości, że posiadanie różnych klas tego samego odznaczenia/orderu jest niezbyt logiczne, zrozumiałe i estetyczne. Poza tym, tak jak zaznaczył @"Taddeo Lorenzo de Medici y Zep" , szczegółowe rozdzielanie uprawnień nadawania odznaczeń i tworzenia elementów polityki orderowej państwa, nie może się powieść. Wiadomo, że mogą nastąpić tarcia między organami Republiki w kwestii nadań, nieporozumienia związane z niuansami projektu (gdyby został zaakceptowany przez Parlament). Moja ostatnia uwaga dotyczy pkt 2 art. 4 projektu, a konkretnie jego ostatnich słów: "społecznych idei Muammara Kaddafiego". Tradycja Bialenii tradycją, ale zawieranie w aktach prawnych danych osobowych osób ze świata realnego to nie tyle kultywowanie tejże tradycji, odwoływanie się do początków istnienia państwa i naśladownictwo rzeczywistości (wpisane w pojęcie mikronacji), co po prostu błąd i przesada.
Frederick Martin Hufflepuff
polityk, dziennikarz, ojciec-założyciel Santanii i Burgii, Wicemarszałek Parlamentu RB, redaktor naczelny gazety "wBialenii", dyrektor Bialeńskiego Ośrodka Badania Opinii Publicznej, Delegat Główny Bialenii przy MUP, były Wiceprezydent Bialenii, były Lider i Wicelider partii Wspólnota Rozwoju, były Wiceminister i Minister Kultury i Sportu, były Marszałek Parlamentu XIX i XXIV Kadencji, były Wiceminister Edukacji Narodowej, były kandydat na stanowisko prezydenta Republiki Bialeńskiej
Więcej tutaj

Wiadomości w tym wątku

Użytkownicy przeglądający ten wątek: