30.08.2017, 20:28:48
W takim razie proponuję Panom złożyć stosowne poprawki. Jeżeli większość z Was jest przeciwnikami nadawania kilku klas to nie będę się upierał. Co do nadawania odznaczeń przez ministrów to chodziło mi głównie o to, że są pewne medale otrzymywane automatycznie np. z racji osiągnięcia odpowiedniej liczby postów i to minister mógłby, oprócz prezydenta, dbać o to, żeby zasłużony taki medal otrzymał. Tu też jednak nie będę zatwardziałym zwolennikiem.
A czy teraz cokolwiek tego zabrania? Nie wiem, czy Uniwersytet potrzebuje zgody państwa na ustanowienie takiego odznaczenia, chociaż moim zdaniem wystarczy wykorzystać doktoraty honoris causa. Inna sprawa, jeżeli takie odznaczenie ma posiadać status państwowego.
Order Patrona istnieje dzisiaj i nie widzę powodów, aby go likwidować. 1 września obchodzić będziemy święto Patrona. Osoba Pułkownika Kaddafiego jest od początku związana z państwem bialeńskim i mi osobiście się to podoba. Mamy zieloną flagę, dawniej byliśmy Dżamahiriją, a po tych czasach został nam też orzeł. Rotryści odwołują się do realnego kultu stworzonego przez realnego Jezusa z Nazaretu i nikomu, w tym mnie, to nie przeszkadza. Do tego mógłbym dorzucić Rzeczpospolitą Obojga Narodów, Skarland, kilka Francji, Niderlandy, Austro-Węgry, Zongyę. Nie da się całkowicie oddzielić rzeczywistości i kultury realnej od mikronacyjnej, bo ta druga jest pochodną pierwszej.
(30.08.2017, 19:49:15)Taddeo Lorenzo de Medici y Zep napisał(a): W kwestii UB - zamiast udzielać nam prawa nadawania odznaczenia już istniejącego, byłbym wdzięczny, gdyby jakiś malutki przepis uprawniał Senat UB do przyjęcia uchwały wprowadzającej własne odznaczenie i ustalającej sposób jego nadawania.
A czy teraz cokolwiek tego zabrania? Nie wiem, czy Uniwersytet potrzebuje zgody państwa na ustanowienie takiego odznaczenia, chociaż moim zdaniem wystarczy wykorzystać doktoraty honoris causa. Inna sprawa, jeżeli takie odznaczenie ma posiadać status państwowego.
(30.08.2017, 20:11:49)Frederick Hufflepuff napisał(a): Moja ostatnia uwaga dotyczy pkt 2 art. 4 projektu, a konkretnie jego ostatnich słów: "społecznych idei Muammara Kaddafiego". Tradycja Bialenii tradycją, ale zawieranie w aktach prawnych danych osobowych osób ze świata realnego to nie tyle kultywowanie tejże tradycji, odwoływanie się do początków istnienia państwa i naśladownictwo rzeczywistości (wpisane w pojęcie mikronacji), co po prostu błąd i przesada.
Order Patrona istnieje dzisiaj i nie widzę powodów, aby go likwidować. 1 września obchodzić będziemy święto Patrona. Osoba Pułkownika Kaddafiego jest od początku związana z państwem bialeńskim i mi osobiście się to podoba. Mamy zieloną flagę, dawniej byliśmy Dżamahiriją, a po tych czasach został nam też orzeł. Rotryści odwołują się do realnego kultu stworzonego przez realnego Jezusa z Nazaretu i nikomu, w tym mnie, to nie przeszkadza. Do tego mógłbym dorzucić Rzeczpospolitą Obojga Narodów, Skarland, kilka Francji, Niderlandy, Austro-Węgry, Zongyę. Nie da się całkowicie oddzielić rzeczywistości i kultury realnej od mikronacyjnej, bo ta druga jest pochodną pierwszej.
DR NET. Ametyst Faradobus PROF. UB
BARDZO WSPANIAŁY KRÓL HIRSCHBERGII I WEERLADU
BARDZO WSPANIAŁY KRÓL HIRSCHBERGII I WEERLADU
KNIAŹ NA MECHANICACH, METROPOLITA TEMESZGADZKI
[img=0x89]https://spolecznosc.bialenia.org.pl/attachment.php?aid=6921[/img]