10.09.2017, 22:44:17
(Ten post był ostatnio modyfikowany: 10.09.2017, 22:47:25 przez Karol Medycejski.)
Cytat:Cytat:Ale o co Ci chodzi? Głosowanie przeciw ustawie, ale za poprawkami, to w niesamowicie jasny sposób wyrażenie braku poparcia dla procedowanego projektu, z zaznaczaniem, że jeśli jednak uda się przegłosować, to z dwojga złego lepiej z tymi poprawkami. "Najlepiej, jakby w ogóle nie przeszło, ale jeśli już się uda, to z proponowanymi zmianami". To są zasady logiki.
Cytat:Właściwie powinno się głosować najpierw nad ustawą, a dopiero potem nad poprawkami.
I masz swoją odpowiedź.
Cytat:A po co przedłużać? Wychodzi na to samo.
Bo tak stanowi regulamin rozbijając w przepisie głosowania na trzy w kolejności: projekt, poprawki, autopoprawki. I nie, nie wychodzi na to samo. Własnie dlatego jest kompletnie absurdalnym głosowanie przeciw projektowi i za poprawkami. Ale widać jak parlamentarzyści na czele z Marszałkiem znają regulamin, który sami uchwalili jako ZL.
EDIT: Co więcej, do każdej poprawki powinien być tekst jednolity. Wtedy faktycznie można głosować na raz. Jednak gdy jest dużo poprawek, które się nie wykluczają, to przygotowanie na raz tak dużej ilości tekstów jednolitych moze być zbyt czasochłonne. Stąd lepiej robić to stopniowo.
Jego Operacyjność
(-) Linux
![[Obrazek: 11668799_hhh.PNG]](http://zmniejszacz.pl/zdjecie/2018/5/8/11668799_hhh.PNG)
(-) Linux
-------
"Ten człowiek jest gorszy niż Pietrow i Prezerwatyw Tradycja Radziecki!"
~ Szymon Uchatsok, myląc Medycejskiego z Kucełem
"Kretyn i słoik, który pewnie się na warszawiaka stylizuje"
~ Mój adorator
-------
Miałem w sumie wypisać się z Bialenii
A jednak coś spowodowało, że zostałem
Raz za razem
Odpowiedź za odpowiedzią
Lubię was nawet czasem, wiecie?