06.11.2017, 11:03:00
Cytat:Co myślisz o tym pomyśle? https://spolecznosc.bialenia.org.pl/thread-8450.html
jaki jest Twój stosunek do tego? Moim zdanie odciążyło by to naszych ambasadorów w przyszłości. A wyznaczylibyśmy nowy standard w placówkach dyplomatycznych?!
Pomysł z rozsyłaniem informacji do innych mikronacji wydaje mi się bardzo ciekawy. Nie jestem jednak przekonany do pomysłu zamykania nieaktywnych ambasad krajów, z którymi utrzymujemy stosunki dyplomatyczne. Powinniśmy traktować naszych partnerów z szacunkiem, a nie wyznaczać im nasze standardy. Możemy być jedynie wzorem, który działając aktywnie będzie wprowadzał powiew świeżości do sposobu prowadzenia polityki zagranicznej.
Cytat:Co do folwarków to trochę ich nie widzę w gospodarce, jak chciałbyś je użytkować? Mi do głowy przychodzi tylko to co jest aktualnie. folwarki == wioska == aktywność z działąnia w niej.
Właśnie to jest niewystarczające. Moim zdaniem folwarki powinny przynosić pewne zyski, a ich rozwój owe zyski zwiększać.
Cytat:Stowarzyszenie w ten sposób nie ma prawa bytu, za duże zamieszanie i wiele spraw by zaginęło. Do tego potrzeba by było dobrze współgrających państw, a takimi nie są ww.
Nie wydaje mi się. Jeżeli władze wszystkich krajów będą prowadzić regularne aktualizacje, wtedy nic nie zaginie. Nie zgadzam się także ze stwierdzeniem, że Bialenia, Brodria i Hasseland nie są/nie były dobrze współgrającymi mikronacjami. W czasach stowarzyszenia aktywność całego związku była bardzo wysoka. Całość upadła, bo interesy jednostek zostały wyniesione ponad interesy ogółu. Tym razem trzeba będzie temu zaradzić, stąd, m.in. pomysł przenoszenia centrum zarządzania do każdego kraju członkowskiego.
Eddardzie,
dziękuję za miłe słowa.
Cytat:Mam jednak pytanie do kandydata: jako władca słyniesz z szybkich dymisji. Czy uważasz, że tym razem uda Ci się dokończyć kadencję? A może planujesz znów blisko połowy zrezygnować?
Gdybym z własnej woli, ot tak, chciał zrezygnować w trakcie kadencji, to nie startowałbym na urząd Prezydenta. To byłoby niepoważne.
(-) Iwan Iwanowicz I Pietrow
Car Brodrii
Prezes Policji Krajowej
Car Brodrii
Prezes Policji Krajowej