11.11.2017, 02:21:27
Cytat:Co zamierzasz zrobić z klejąca, wręcz nie działająca gospodarką? Jak poradzisz sobie z Bialenami, jaki masz pomysł na to?
Mój program nie wspomina o gospodarce. Dlaczego? Otóż chciałbym pozostawić tę kwestię mądrzejszym i bardziej zorientowanym w tym temacie ode mnie. Jako Prezydent będę przychylny do wszelkiego rodzaju inicjatyw związanych z ustanowieniem systemu gospodarczego. Nie będę jednak ingerował, poza sytuacjami określonymi w prawie, w cały ten proces. Nie na tym będę chciał się skupiać, ponieważ pomysł utworzenia gospodarki nie jest w pełni przez społeczeństwo akceptowany, tj. istnieje część zainteresowanych tematem, ale nie jest to zdecydowana większość.
Cytat:Co z polityką zagraniczną i nie funkcjonujacymi Ambasadami oraz nie przynoszącymi korzyści Traktatami?
Do pierwszej części pytania odsyłam do mojego programu.
Moim zdaniem jedną z cech stabilnej i poważnej mikronacji jest jej stosunek do zawieranych przez nią umów międzynarodowych (w tym przypadku chodzi nam o umowy uznaniowe). Stosunek ten nie powinien być zmienny, dopóki nie zajdą jasne przesłanki do tego, aby uznać daną umowę za nieważną. Skoro zobowiązaliśmy się w umowie do uznawania mikronacji X, to czemu niby, zakładając że mikronacja X istnieje i jest wobec nas neutralna, mielibyśmy tę umowę zrywać? To by jedynie pokazało, że mamy, co najmniej, lekceważący stosunek wobec naszych kontrahentów. Ponadto takie wybiórcze podejście nie byłoby zgodne z założeniami naszej Doktryny Polityki Zagranicznej.
Podzielam w tym przypadku powyższą wypowiedź Eddarda.
Cytat:Jakie masz plany względem wojska oraz sportu?
1) Wojsko - wybranie aktywnego dowództwa, przegląd stanu osobowego, sprawowanie aktywnego zwierzchnictwa nad Siłami Zbrojnymi (pobudzanie fabularyzowanych wydarzeń, opisów, uroczystości),
2) Sport - kwestie związane ze sportem pozostawię zainteresowanym tą dziedziną.
(-) Iwan Iwanowicz I Pietrow
Car Brodrii
Prezes Policji Krajowej
Car Brodrii
Prezes Policji Krajowej