Ku lepszej Bialenii
Szanowni Obywatele!

Przedstawiam poniżej proponowany skład Gabinetu. Długo zastanawiałem się nad jego kształtem, gdyż chciałem, aby utworzone ministerstwa dobrze wpisywały się w ideę rządów opublikowaną w programie wyborczym. Jeżeli wygram wybory, to Gabinet składać się będzie z:

- Prezydenta,
- Wiceprezydenta,
- Ministerstwa Spraw Zagranicznych,
- Ministerstwa Spraw Wewnętrznych,
- Ministerstwa Aktywności,
- Ministerstwa Propagandy.

Miejsca w Gabinecie otrzymają:

I. Wiceprezydent

[Obrazek: avatar_77.jpeg?dateline=1508002335]

Eddard Noqtern

Mój zastępca jest znany wszystkim Bialeńczykom. W przeszłości pełnił stanowisko Konduktora; w trakcie jego kadencji Republika przeżywała wielki rozkwit. Razem z Eddardem będziemy wymieniać się obowiązkami. Chcę, aby w trakcie mojej kadencji zajął się sprawami promocji mikronacji, a także służył pomocą Ministrowi Aktywności.

II. Minister Spraw Zagranicznych

[Obrazek: avatar_6.png?dateline=1479308260]

Maciej Kamiński

Tytan pracy, filar Bialenii, przyjaciel wszystkich dzieci. Maciek, jako MSZ, będzie odpowiedzialny za szykowanie instrukcji do biuletynów, pomoc w organizacji wizyt dyplomatycznych, utrzymywanie kontaktu z władzami krajów zaprzyjaźnionych.

III. Minister Spraw Wewnętrznych

[Obrazek: avatar_334.jpg?dateline=1504383168]

Antoni Kacper Burbon-Conti

Aktywny, zaangażowany, dokładny. Na stanowisku MSW Antoni zajmować się będzie "robotą papierkową" - bardzo istotną z punktu widzenia statystyk i aktualnych danych w Bialenii. W trakcie rządów Prezydenta Faradobusa pokazał, że jest idealną osobą na to stanowisko.

IV. Minister Aktywności

[Obrazek: avatar_34.png?dateline=1509744746]

Kamil Maciejewski

Pomysłowy, energiczny i pełen zapału. Kamil będzie odpowiadał za realizację punktu 1b mojego programu wyborczego, tj. szeroko pojęta aktywizację i fabularyzację obszarów do tej pory zaniedbanych w życiu Republiki Bialeńskiej.

V. Minister Propagandy

[Obrazek: avatar_79.jpg?dateline=1509823252]

Ametyst Faradobus

O sobie każe mówić skromnie - dwukrotny Prezydent Republiki, Przywódca SPAF, urlopowany król Hirschbergii i Weerlandu, doktor nauk, profesor UB. Wybitny znawca tematyki kultu jednostki. Prywatnie miłośnik kotów i badacz dziejów oraz kultury Europy Wschodniej i krajów byłego ZSRR. Nasz obecny Prezydent zajmie się kontaktami między Gabinetem i obywatelami. Będzie także udowadniał społeczeństwu, że robimy wszystko dobrze i wszystko słusznie.

(-) Iwan Iwanowicz I Pietrow
Car Brodrii
Prezes Policji Krajowej

[Obrazek: iwamini.png?w=960]
Odpowiedz

Wiadomości w tym wątku
Ku lepszej Bialenii - przez Iwan Pietrow - 02.11.2017, 15:58:49

Użytkownicy przeglądający ten wątek: 1 gości