Proponowany skład Gabinetu de Mediciego
Szczerze? Niewiele mógłbym zarzucić, naprawdę. Ametyst powoływał urzędników zawsze po konsultacjach społecznych, nie było żadnych kontrowersyjnych decyzji, nieuzasadnionego wetowania... Jedyne co rzeczywiście można zarzucić, to że z czasem miał coraz mniej czasu. Ale nie wiem, czy realiozę rzeczywiście można komuś wypominać jako coś całkowicie karygodne, bo nie zaniedbywał przez nią swoich obowiązków, a zdarza się to każdemu. Do tego dochodzą rozpoczęte i niezakończone projekty, jak choćby obiecana już podczas pierwszej kadencji nowelizacja Konstytucji. Ale to też wynika z braku czasu i życia realnego. Tak myślę. No, ja wolałbym projekty doprowadzać do końca. Nie rzucać się z motyką na słońce. Zajmować się mniejszą ilością rzeczy jednocześnie, ale je dokańczać zamiast łapać się wszystkiego i zostawiać w połowie. Po kolei brać kolejne inicjatywy. To będzie z większą korzyścią, niż branie kilku rzeczy naraz, a potem zostawianie tego. Taka moja drobna refleksja. Choć też nie ma co przesadzać, Ametyst nie porzucał projektów notorycznie. Zrobił tak z tą Konstą.
(-) dr net. Tadeusz Krasnodębski
Odpowiedz

Wiadomości w tym wątku

Użytkownicy przeglądający ten wątek: