Projekt ustawy o zmianie ustawy o odznaczeniach cywilnych i wojskowych
(25.12.2017, 15:38:00)Maciej Kamiński napisał(a): No wiesz, właśnie liczyłem, że takową poprawkę napiszesz...

A nie ma sprawy. Tylko nie mogę zgłosić, więc formalnie zrób to za mnie.

Poprawka:

Cytat:Artykuł 1.

1. Odznaczenia cywilne nadaje Prezydent Republiki Bialeńskiej na wniosek Parlamentu Republiki Bialeńskiej lub z własnej inicjatywy.

2. Odznaczenia wojskowe nadaje Prezydent Republiki Bialeńskiej na wniosek Parlamentu Republiki Bialeńskiej, Dowódcy Sił Zbrojnych Republiki Bialeńskiej lub z własnej inicjatywy.

3. Medal za Długoletnią Służbę w Policji Krajowej nadaje Prezydent Republiki Bialeńskiej na wniosek Prezesa Policji Krajowej lub z własnej inicjatywy.

4. Prezydent Republiki Bialeńskiej nadaje sobie odznaczenia cywilne i wojskowe wyłącznie na wniosek Parlamentu Republiki Bialeńskiej.

5. Prezydentowi przysługuje prawo odrzucenia każdego wniosku o nadanie odznaczenia.

(25.12.2017, 15:38:00)Maciej Kamiński napisał(a): Nie, te dodane są przeważnie większe, bo robiłem je, o ile się dało, na podstawie oryginalnych baretek pełnowymiarowych, około dwa razy większych niż te obecnie używane. A z racji odtwarzania ich na szybko już mi się szczerze nie chciało wszystkich przeskalowywać, poza tym jeszcze bardziej przedłużyłoby to czekanie.

Ale zostaną tak? Czy podczas przenoszenia do systemu je zmniejszysz? Bo taka różnica wielkości będzie wyglądać nieprofesjonalnie.
(-) dr net. Tadeusz Krasnodębski
Odpowiedz

Wiadomości w tym wątku

Użytkownicy przeglądający ten wątek: 1 gości