25.04.2018, 10:04:41
(Ten post był ostatnio modyfikowany: 28.04.2018, 19:11:11 przez Tadeusz Krasnodębski.)
[official2]
[podpis]Severino Castiglioni[/podpis][/official2]
[official]
UCHWAŁA PARLAMENTU W SPRAWIE WYPOWIEDZENIA KONKORDATU POMIĘDZY PAŃSTWEM KOŚCIELNYM ROTRIA A REPUBLIKĄ BIALEŃSKĄ Z 18 KWIETNIA 2016
z dnia ... kwietnia 2018 r.
Artykuł 1.
Na mocy art. 14 ust. 1 konkordatu pomiędzy Państwem Kościelnym Rotria a Republiką Bialeńską z 18 kwietnia 2016 r., wypowiada się wzmiankowany konkordat.
Artykuł 2.
W zgodzie z artykułem 14 ust. 2 konkordatu, traci on ważność z upływem trzeciego dnia następującego po dniu notyfikacji wypowiedzenia konkordatu drugiej stronie.
Artykuł 3.
Uchwała wchodzi z życie po 24 godzinach od chwili ogłoszenia.
[/official]
Panie Marszałku, Wysoka Izbo!
Konkordat z Państwem Kościelnym Rotria mimo oporu wielu Bialeńczyków został ratyfikowany podczas kontrowersyjnej prezydentury Aleksandry Dostojewskiej. Współpraca Republiki z Rotrią nigdy nie cieszyła się poparciem wśród obywateli i polityków Republiki. Nie przyniosła ona żadnych owoców. Przedstawiciel Państwa Kościelnego w Republice jest zasadniczo nieaktywny. Dalsze utrzymywanie kontaktów z tym krajem w mojej opinii jest pozbawione sensu. W związku z tym prezentuję projekt uchwały wypowiadającej konkordat.
[podpis]Severino Castiglioni[/podpis][/official2]
[official]
UCHWAŁA PARLAMENTU W SPRAWIE WYPOWIEDZENIA KONKORDATU POMIĘDZY PAŃSTWEM KOŚCIELNYM ROTRIA A REPUBLIKĄ BIALEŃSKĄ Z 18 KWIETNIA 2016
z dnia ... kwietnia 2018 r.
Artykuł 1.
Na mocy art. 14 ust. 1 konkordatu pomiędzy Państwem Kościelnym Rotria a Republiką Bialeńską z 18 kwietnia 2016 r., wypowiada się wzmiankowany konkordat.
Artykuł 2.
W zgodzie z artykułem 14 ust. 2 konkordatu, traci on ważność z upływem trzeciego dnia następującego po dniu notyfikacji wypowiedzenia konkordatu drugiej stronie.
Artykuł 3.
Uchwała wchodzi z życie po 24 godzinach od chwili ogłoszenia.
[/official]

![[Obrazek: 2FwJU.png]](http://funkyimg.com/i/2FwJU.png)