PUch o wypowiedzeniu Konkordatu z Rotrią
(25.04.2018, 12:17:46)Severino Castiglioni napisał(a): Czy moje argumenty podane za projektem uchwały są osobiste? Ja nie jestem w konflikcie z tym krajem, nic mnie z nim ani Kościołem Rotryjskim nie wiąże poza źródłem sukcesji apostolskiej.

Argumentować można na różne sposoby, ale nie wmówisz mi, że faktycznym ratio legis nie jest "mam coś do Rotrii, pokażę im pazurki". Bo jeśli rzeczywiście jedynymi przesłankami byłyby te wymienione w uzasadnieniu, powinieneś złożyć projekt wypowiedzenia praktycznie połowy traktatów - a tego nie robisz. Albo przyznaj, o co Ci naprawdę chodzi, albo bądź konsekwentny i złóż pozostałe projekty uchwał.

(25.04.2018, 17:01:16)LesterNowowicki napisał(a): Jednocześnie zapowiadam, że będę głosował za ratyfikacją nowego traktatu jeśli w traktacie tym dojdzie do zrównania układających się stron w zakresie obowiązków i uprawnień.

Nie wykluczam zagłosowania za takim traktatem, ale najpierw przystąpmy do rozmów, a dopiero później wypowiadajmy dotychczasowy konkordat. W tym miejscu chciałbym poprosić o zabranie głosu na temat ewentualnych zmian w traktacie przedstawiciela bialeńskiej dyplomacji Prezydenta @"Antoni Kacper Burbon-Conti".

Chciałbym także złożyć poprawkę:

[official2]Po art. 2 dodać art. 3, zmieniając jednocześnie kolejność następnego artykułu, i nadać mu brzmienie:

[zmiana]Na podstawie art. 15 Konstytucji Republiki Bialeńskiej z dn. 16 grudnia 2017 roku wyraża się zgodę na podpisanie uchwały przez Posła wnioskodawcę Severino Castiglioni.[/zmiana][/official2]

Uzasadnienie: jako że jestem kategorycznie przeciwny uchwale, nie chciałbym składać pod nią swojego podpisu; Konstytucja RB upoważnia do wyznaczenia innego Posła do potwierdzenia uchwały swoim podpisem.

Wycofuję poprawkę.
(-) dr net. Tadeusz Krasnodębski

Wiadomości w tym wątku

Użytkownicy przeglądający ten wątek: 1 gości