10.06.2014, 15:38:57
Cytat:[quote author="Lehrabia"][quote author="TobiaszVonRichtoffen"][quote author="Lehrabia"]Ortograficzne Gestapo udziela pierwszego czerwonego wpisu na temat niestawiania kropek Tobiaszowi. Przy trzecim takim wpisie OG wlepi grzywnę.
Jesteście chorzy. Tylko w Bialenii się z takim czymś spotykam

[/quote]Z artykułu 6 KP, który mówi o zasadach kultury słowa pisanego w praktyce egzekwuję tylko dwa pierwsze punkty, a mógłbym równie dobrze wszystkie sześć (czyli poza znakami przestankowymi na koniec i wielkimi literami na początek zdania oraz pisaniem na temat mogę wymagać także: co najmniej 30 znaków oraz co najmniej dwóch zdań na post, znaków interpunkcyjnych bezpośrednio po słowie, nazw własnych wielką literą i przecinków w odpowiednich miejscach), tak więc nie narzekaj, tylko bierz przykład z Abdullaha - też miał z tym problem, ale koniec końców nauczył się stosować do tych podstaw.[/quote]
A co jeśli nie zacznę się do tego stosować? Zbanujecie mnie?[/quote]
Czytasz Ty ten Kodeks Porządkowy, jak ja o nim mówię?

O karach za niestosowanie się do tych zasad (czyli za popełnianie wykroczeń) mówi artykuł 3:Karami są:
a) Nagana,
b) Chłosta,
c) Grzywna,
d) Pozbawienie wolności do dni pięciu, w przypadku recydywy.
Czyli tak, mogę zbanować (to może tylko Prezes Policji), na pięć dni maksymalnie.
Ale w tym miejscu jeszcze przypomnę - od każdego działania Policji Krajowej obywatelowi przysługuje prawo do odwołania się do Prezydenta. A Prezydent non stop mówi, że będzie chętnie ułaskawiał - o ile obywatele będą te odwołania składać.
mgr net. dr pczk. Maciej Kamiński herbu Sto Osiem, Gestapo Ortograficzne, Oko Sprawiedliwości, Członek Bialeńskiej Partii Demokratycznej, Najbardziej Umiłowany Dyrektor Generalny Policji Krajowej, Poseł, Minister Spraw Wewnętrznych i Administracji, Wiceprezes Bialeńskiego Związku Sportowego, Honorowo obywatel Jahołdajewszczyzny, Ambasador Republiki Bialeńskiej w Księstwie Sarmacji, Trener LKS-u Tomaszew, Selekcjoner Dżamahiriji, Dyrektor Bialeńskiego Biura Graficznego, Administrator forum i strony głównej Republiki Bialeńskiej oraz fanpage'a Republiki Bialeńskiej na Facebooku, Młodszy administrator systemu e-gospodarki Republiki Bialeńskiej, Operator bialeńskiego kanału IRC, Gospodarz na Tomaszewie, Quasi-dzierżońca 283 folwarków, Zasłużony dla Stowarzyszenia, Święty Zielonego Kościoła, Według Boczka Raper, Kropidło Bialeńskiej Biurokracji, Wang IWA, Houellebecq Lahazydii, Jasny Gieroj, Przeciętny Wulkanizator, Tytan Pracy Spraw Wewnętrznych 2016, Wicemister Bialenii 2018.