Liczba postów: 2 286
Liczba wątków: 356
Brodria dojrzała do tego by przyznać sobie tytuł Imperium, przedstawiam planowaną kolonizację i tereny, które w najbliższym czasie będą anektowane.
Na pierwszy ogień pójdzie Nowy Kucelgrad, który w ramach brodryjskiej korony uzyska nową nazwę: Nowa Bałamucja.
Z racji upadku Azymutii i Samudy, podbijemy te państwa, jako lider regionu, nie możemy sobie pozwolić na posiadanie ziem martwych w najbliższym sąsiedztwie.
[attachurl=2]
Liczba postów: 139
Liczba wątków: 16
Nowy Kucelgrad jest pod terytorium BAT i pod jej władaniem.
/-/ Wicehrabia Józef Konstanty Bagrat
Z tego co wiem Kuceł nie uznaje jurysdykcji Batawii, w takim razie proszę o oficjalne stanowisko głowy państwa.
Liczba postów: 139
Liczba wątków: 16
Są to niezagospodarowane tereny, proponuje wstrzymać się na razie z aneksją Nowego Kucelgradu.
Poczekamy na oficjalną wypowiedź Prezydenta co do tych terenów.
/-/ Wicehrabia Józef Konstanty Bagrat
Liczba postów: 2 798
Liczba wątków: 159
To ja powiem tyle, że radzę się trzymać jak najdalej od Kuceła i jego tworów. Radzę nie wywoływać wilka z lasu.
/-/ Markus Felix Spirkin von Wettin
Dlatego zamieściłam plany rozszerzania imperium na forum batawskim.
Liczba postów: 3 774
Liczba wątków: 493
Momencik, po co Brodrii np. Kucelgrad ???
Azymutie i Samundę potrafię zrozumieć, ale Kucelgrad???
SkoroBrodria ma sie rozrastać , niech zajmie tereny Rusi, Krainy, Warmlandu czy też Pn ziemie niedaleko Parlandii.
/-/ Książę Thomas von Lisendorff
Kniaź Lisendorff
Wiceadmirał MW SZ RB,
właściciel 87 folwarków
Selekcjoner reprezentacji Republiki Bialeńskiej
Liczba postów: 1 880
Liczba wątków: 151
Wiecie co, podczas interregnum w RB podbijać nowe państwa? Nie godzi się. Jak już mówiłem, Brodria nie ma prawa do ustalania polityki zagranicznej (Bialenia prowadzi ją w imieniu Brodrii, aczkolwiek musi konsultować kwestie dot. jej z Carem/Carycą). O ile zgoda na aneksję Rosyji została wydana, to przepraszam, ale podbijanie Azymutii, czy Samundy jest komiczne. Te kraje żyją, aczkolwiek powoli.
Po co wam nowe terytoria, jak nie zagospodarowaliście jeszcze własnych? Nie bawmy się w Grutina albo de la Łatkę.
/-/ Konstanty Jerzy wielki kniaź Michalski
Immanuel Kartografii Tamostosowanej
Rednacz Gazety Bialeńskiej
Powiem szczerze, ma to być kara za to co wyrządził Brodrii ''Kuceł''.
Jednak jestem otwarta na batawskie propozycje.
Liczba postów: 1 880
Liczba wątków: 151
(20.06.2015, 11:46:26)Aleksandra Dostojewska-Swarzewska link napisał(a): Powiem szczerze, ma to być kara za to co wyrządził Brodrii ''Kuceł''.
Jednak jestem otwarta na batawskie propozycje.
Po co Wam Kucelgrad? Karą może być ignorowanie Kuceła, potępienie go w uchwale Dumy, etc.
/-/ Konstanty Jerzy wielki kniaź Michalski
Immanuel Kartografii Tamostosowanej
Rednacz Gazety Bialeńskiej
Zgadzam się z Konstantym, poczekajmy na ewentualne ekspansje po momentu wyboru nowego Prezydenta Bialenii.
Ponad to tak jak Konstanty powiedział , w Azymutii i Samundzie nadal istnieją fora gdzie jakieś życie jeszcze jest.
Mnie bardziej interesują ziemie północne .
Kniaź Lisendorff
Wiceadmirał MW SZ RB,
właściciel 87 folwarków
Nie ma najmniejszych wątpliwości, co do tego, że Brodria jest suwerenna i może prowadzić własną politykę zagraniczą.
De facto polityka imperialna to w naszym rozumieniu polityka wewnętrzna.
Liczba postów: 10 222
Liczba wątków: 986
Proponuję powstrzymać się z aneksją, zwłaszcza Samundy. Jest to kraj o ogromnych tradycjach i stosunkach międzynarodowych m.in. z Al Rajnem. Bardzo zależy nam na zdaniu Federacji i poprawnych stosunkach z nią, dlatego też nie możemy pozwolić sobie na wojnę z Samundą. Kraj ten wciąż żyje, pomimo nienajwyższej aktywności. Z tego co wiem, Azymutia też wciąż istnieje.
Uważam natomiast, że z terenami dawnej Uhrainy oraz innym obpp możemy robić co chcemy, choć oczywiście wypada ustalić to z p.o. prezydenta Kamińskim.
N.N
Zgadzam się z Andrzejem.
Kniaź Lisendorff
Wiceadmirał MW SZ RB,
właściciel 87 folwarków
Liczba postów: 12 997
Liczba wątków: 773
O ile w kwestii samej polityki nordackiej wolałem milczeć, tak tutaj muszę zareagować, i to ostro. Jakieś Uhrainy, Kucełgrady i inne Samundy mnie szczerze guzik obchodzą, ale trzymajcie łapska z dala od naszego (tak, bialeńskiego i brodryjskiego też) sojusznika Azymutii. Kapewu?
mgr net. dr pczk. Maciej Kamiński herbu Sto Osiem, Gestapo Ortograficzne, Oko Sprawiedliwości, Członek Bialeńskiej Partii Demokratycznej, Najbardziej Umiłowany Dyrektor Generalny Policji Krajowej, Poseł, Minister Spraw Wewnętrznych i Administracji, Wiceprezes Bialeńskiego Związku Sportowego, Honorowo obywatel Jahołdajewszczyzny, Ambasador Republiki Bialeńskiej w Księstwie Sarmacji, Trener LKS-u Tomaszew, Selekcjoner Dżamahiriji, Dyrektor Bialeńskiego Biura Graficznego, Administrator forum i strony głównej Republiki Bialeńskiej oraz fanpage'a Republiki Bialeńskiej na Facebooku, Młodszy administrator systemu e-gospodarki Republiki Bialeńskiej, Operator bialeńskiego kanału IRC, Gospodarz na Tomaszewie, Quasi-dzierżońca 283 folwarków, Zasłużony dla Stowarzyszenia, Święty Zielonego Kościoła, Według Boczka Raper, Kropidło Bialeńskiej Biurokracji, Wang IWA, Houellebecq Lahazydii, Jasny Gieroj, Przeciętny Wulkanizator, Tytan Pracy Spraw Wewnętrznych 2016, Wicemister Bialenii 2018.
(20.06.2015, 13:16:31)Maciej Kamiński link napisał(a): O ile w kwestii samej polityki nordackiej wolałem milczeć, tak tutaj muszę zareagować, i to ostro. Jakieś Uhrainy, Kucełgrady i inne Samundy mnie szczerze guzik obchodzą, ale trzymajcie łapska z dala od naszego (tak, bialeńskiego i brodryjskiego też) sojusznika Azymutii. Kapewu?
Ja nie chcę niszczyć Azymutii a jedynie przygarnąć pod wspólną koronę, jest to działanie pozytywne a nie destrukcyjne.
Liczba postów: 1 732
Liczba wątków: 183
(20.06.2015, 11:25:01)Sergey Aksynov link napisał(a): Nowy Kucelgrad jest pod terytorium BAT i pod jej władaniem. Że tak się wtrącę: ciężko napisać "batawskim"? Nie wiem skąd macie takie zwyczaje językowe, niepoprawne zresztą.
(20.06.2015, 14:34:33)Aleksandra Dostojewska-Swarzewska link napisał(a): Ja nie chcę niszczyć Azymutii a jedynie przygarnąć pod wspólną koronę, jest to działanie pozytywne a nie destrukcyjne. Jeśli sami się zgodzą, to nie ma problemu. Jeżeli natomiast Carstwo Brodryjskie, będące częścią Republiki Bialeńskiej, będzie chciało prowadzić działania pseudowojenne, to obiecuję, że nie zostawię tego bez komentarza w Sądzie Republiki Bialeńskiej.
(–) Kristian Arped
(20.06.2015, 14:34:33)Aleksandra Dostojewska-Swarzewska link napisał(a): Ja nie chcę niszczyć Azymutii a jedynie przygarnąć pod wspólną koronę, jest to działanie pozytywne a nie destrukcyjne. Pisałaś dosłownie o podboju.
mgr net. dr pczk. Maciej Kamiński herbu Sto Osiem, Gestapo Ortograficzne, Oko Sprawiedliwości, Członek Bialeńskiej Partii Demokratycznej, Najbardziej Umiłowany Dyrektor Generalny Policji Krajowej, Poseł, Minister Spraw Wewnętrznych i Administracji, Wiceprezes Bialeńskiego Związku Sportowego, Honorowo obywatel Jahołdajewszczyzny, Ambasador Republiki Bialeńskiej w Księstwie Sarmacji, Trener LKS-u Tomaszew, Selekcjoner Dżamahiriji, Dyrektor Bialeńskiego Biura Graficznego, Administrator forum i strony głównej Republiki Bialeńskiej oraz fanpage'a Republiki Bialeńskiej na Facebooku, Młodszy administrator systemu e-gospodarki Republiki Bialeńskiej, Operator bialeńskiego kanału IRC, Gospodarz na Tomaszewie, Quasi-dzierżońca 283 folwarków, Zasłużony dla Stowarzyszenia, Święty Zielonego Kościoła, Według Boczka Raper, Kropidło Bialeńskiej Biurokracji, Wang IWA, Houellebecq Lahazydii, Jasny Gieroj, Przeciętny Wulkanizator, Tytan Pracy Spraw Wewnętrznych 2016, Wicemister Bialenii 2018.
Chodzi tylko o ustanowienie tam zarządu brodryjskiego i powołania Królestwa Azymutii, jako części Imperium.
Czy to aż tak wiele??
(20.06.2015, 15:47:45)Aleksandra Dostojewska-Swarzewska link napisał(a): Chodzi tylko o ustanowienie tam zarządu brodryjskiego i powołania Królestwa Azymutii, jako części Imperium.
Czy to aż tak wiele?? Według mnie - owszem. Podobnie jak zbyt dalekim krokiem jest dla mnie zmiana nazwy stolicy na taką na swoją cześć.
Ale nie przejmuj się tym. Ja tylko przechowuję klucze do Pałacu Prezydenckiego, nie jestem ich właścicielem. :
|