Petycja do mnie dotarła i po konsultacjach z częścią osób, które się pod nią podpisały postanowiłem (choć z pewnymi wątpliwościami i po przemyśleniach) powrócić do RB i mikroświata. Ponieważ jednak dalej pewne zmiany zarówno polityczne, jak i w podejściu to samego tematu RB nie do końca mi się podobają to zamierzam nie zajmować się działalnością polityczną, a ograniczyć się do dowodzenia armią (szczególnie, że w tym miesiącu czeka ją rozbudowa - siły na Anatolii, połączenie systemu wojskowego Siedmiogrodu z SZ RB, rozbudowa marynarki i lotnictwa ze względu na rozrost terytorialny, budowa nowych baz itd.) oraz sprawami techniczno-biznesowymi czyli mapy, budowa nowego sprzętu, zarządzanie firmami.
Nie zamierzam więc być członkiem żadnej partii politycznej i kandydować do Parlamentu - Armia, która rozrośnie się pewnie dwukrotnie i tak będzie pochłaniała cały mój czas w mikroświecie, a jednocześnie nie zajmując się polityką (co robiłem wcześniej z konieczności - dziś już RB ma dość aktywnych obywateli) mniej będą mi przeszkadzały zmiany uznawane przeze mnie za powiedzmy "kontrowersyjne". Ponadto cały czas pozostanie mi zarządzanie Anatolią, która przecież jest protektoratem wojskowo-kolonizatorskim, gdzie władzę jak na razie sprawuje armia.