Autor Wątek: Apel o spokój  (Przeczytany 420 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline AndrzejSwarzewski

Apel o spokój
« dnia: Nie, 01 Cze 2014, 18:04:17 »
1. Proszę nie prowadzić na własną rękę dyplomacji i polityki zagranicznej Republiki Bialeńskiej. Na wszystko jest czas i wszystko powinno być ustalane na forum rządu. Poza tym, ja trochę bardziej się orientuję w naszej sytuacji międzynarodowej od osób usiłujących robić naszą politykę zagraniczną, która kończy się wyzwiskami w stosunku do naszego kraju. Poniekąd słusznymi, bo jeśli zachowujemy się jak bananowa republika, to słusznie jesteśmy tak nazywani.
2. Jeśli będzie prowadzona w rządzie samowolka, to swarzyzm rzeczywiście się uruchomi, choć tego ani trochę nie chcę.
3. Zjednoczonej Nordaty nie zrobi się w ciągu doby. Więc spokojnie. Idźmy w dobrym kierunku, ale powoli, bo "jak się człowiek śpieszy, to się diabeł cieszy". A że diabłów nie brak, to śpieszmy się powoli.
« Ostatnia zmiana: Czw, 01 Sty 1970, 01:00:00 wysłana przez Guest »

Offline TobiaszVonRichtoffen

Re: Apel o spokój
« Odpowiedź #1 dnia: Nie, 01 Cze 2014, 18:05:58 »
1. Proszę nie prowadzić na własną rękę dyplomacji i polityki zagranicznej Republiki Bialeńskiej

Nawet Minister nie może? Ciekawe. Zanim wyruszyłem do Wandystanu to spytałem się kilku osób, uznali że to dobry pomysł.

« Odpowiedź #2 dnia: Nie, 01 Cze 2014, 18:07:14 »
Nikt nie może na własną rękę. Dobrze, że działasz aktywnie, bo to wśród naszych MSZ coś, niestety, nowego. Ale jeśli możesz, to konsultuj pewne sprawy ze mną i resztą rządu. Bo naprawdę nasza polityka zagraniczna, wbrew pozorom, nie jest przypadkowa.

« Odpowiedź #3 dnia: Nie, 01 Cze 2014, 18:13:01 »
Dobrze, już rozumiem. :) Każda nagana czy upomnienie uczy nas czegoś nowego. Ja bym teraz uważał za to na innych obywateli uprawiających politykę zagraniczną solo.

« Odpowiedź #4 dnia: Nie, 01 Cze 2014, 18:15:28 »
Zapraszam Ministra Spraw Zagranicznych oraz Premiera na czat: http://czat.bialenia.net.pl/
Konkretnie na czatowy kanał Pałacu Prezydenckiego.
Ustalimy pewne kwestie.

« Odpowiedź #5 dnia: Pon, 02 Cze 2014, 18:27:53 »
Taka sprawa jest do pana Kristiana Iversena.
W Pańskim wątku powitalnym na forum sarmackim diuczessa von Lichtenstein zaproponowała Panu porozmawianie o stosunkach oficjalnych Sarmacja-Bialenia. Ja apelowałbym, żeby jeśli będzie Pan chciał z diuczessą w ogóle rozmawiać, odesłał Pan ją w sprawach oficjalnych do naszego Ministra Spraw Zagraniczych. :)

« Odpowiedź #6 dnia: Pon, 02 Cze 2014, 18:38:53 »
Dalej jestem tym tymczasowym? (chcę się upewnić)

« Odpowiedź #7 dnia: Pon, 02 Cze 2014, 18:40:17 »
Cytat: "TobiaszVonRichtoffen"
Dalej jestem tym tymczasowym? (chcę się upewnić)
Z tego co wiem nic się nie zmieniło.

« Odpowiedź #8 dnia: Pon, 02 Cze 2014, 18:41:06 »
Dziękuję za szybką odpowiedź.

W takim razie zapraszam tow. Kristiana do rozmowy ze mną :)

Offline Kristian Arped

• Obywatel
  • Bohater
  • : 13
    • NPE: BI14053100132
    • Odznaczenia
« Odpowiedź #9 dnia: Wto, 03 Cze 2014, 16:50:03 »
Cytat: "AndrzejSwarzewski"
Taka sprawa jest do pana Kristiana Iversena.
W Pańskim wątku powitalnym na forum sarmackim diuczessa von Lichtenstein zaproponowała Panu porozmawianie o stosunkach oficjalnych Sarmacja-Bialenia. Ja apelowałbym, żeby jeśli będzie Pan chciał z diuczessą w ogóle rozmawiać, odesłał Pan ją w sprawach oficjalnych do naszego Ministra Spraw Zagraniczych. :)
Przepraszam bardzo, ale co to za śledzenie obywateli? Wracając do meritum Pańskiej wypowiedzi, jeżeli dokładnie Pan przeczytał wątek, to powinien Pan zobaczyć moje stwierdzenie, iż przybywam tam tylko i wyłącznie w celach gospodarczych. Niepotrzebnie robi Pan aferę. Wielu ludzi może wiele oferować, lecz sama złożona oferta nie sprawi, iż uczynię rzecz oferowaną (czyt. nawiążę stosunki w imieniu Republiki Bialeńskiej z Księstwem Sarmacji).
(–) Kristian Arped