Ankieta

Na jaki komitet zagłosujesz w najbliższych wyborach?

ND
5 (23.8%)
JB
5 (23.8%)
FOR
8 (38.1%)
NŚW
1 (4.8%)
Inny
2 (9.5%)

Głosów w sumie: 10

Głosowanie skończone: Nie, 08 Cze 2014, 15:22:59

Autor Wątek: [CBO] Na jaki komitet zagłosujesz w najbliższych wyborach?  (Przeczytany 974 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline AndrzejSwarzewski

Re: [CBO] Na jaki komitet zagłosujesz w najbliższych wyborac
« Odpowiedź #25 dnia: Czw, 12 Cze 2014, 20:31:38 »
Czemu ma służyć te przerzucanie się odpowiedzialnością?
Lepiej podebatować nad programami wyborczymi i pomysłami na najbliższą kadencję. :)
« Ostatnia zmiana: Czw, 01 Sty 1970, 01:00:00 wysłana przez Guest »

Offline Maciej Kamiński

• Grand
  • Policja Krajowa
  • Entuzjasta
  • : 228
  • Gestapo Ortograficzne, Oko Sprawiedliwości
    • NPE: BI13111700005
  • Stopień służbowy Stopień w Policji Krajowej RB
    • Odznaczenia
« Odpowiedź #26 dnia: Czw, 12 Cze 2014, 20:49:17 »
Cytat: "AndrzejSwarzewski"
Lepiej podebatować nad programami wyborczymi i pomysłami na najbliższą kadencję. :)
To była dyskusja nad jednym konkretnym kandydatem. :wink:
lic. net Maciej Kamiński herbu Sto Osiem, Członek Bialeńskiej Partii Demokratycznej, Minister Spraw Zagranicznych, Poseł, Prezes Policji Krajowej, Honorowo obywatel Jahołdajewszczyzny, Ambasador Republiki Bialeńskiej w Maharadżacie Tirimudzii i Trizondalu, Trener LKS-u Tomaszew, Selekcjoner Dżamahiriji, Dyrektor Bialeńskiego Biura Kartograficznego, Administrator forum i strony głównej Republiki Bialeńskiej oraz fanpage'a Republiki Bialeńskiej na Facebooku, Młodszy administrator systemu e-gospodarki Republiki Bialeńskiej, Operator bialeńskiego kanału IRC, Gospodarz na Tomaszewie, Posiadacz 158 folwarków, Wang IWA, Houellebecq Lahazydii, Jasny Gieroj, Tytan Pracy Spraw Wewnętrznych 2016.

Offline Ronon Dex

• vel Krzysztof Razorblade
  • Marszałek Sił Zbrojnych
  • Legenda
  • : 120
  • Dowódca Sił Zbrojnych RB
    • NPE: BI14010900108
  • Stopień służbowy Stopień w Siłach Zbrojnych RB
    • Odznaczenia
« Odpowiedź #27 dnia: Pią, 13 Cze 2014, 16:16:55 »
Andrzeju sam całkowicie celowo zdestabilizowałeś sytuację polityczną, bo uważałeś że ta "zabetonowana" jest nudna, że brak jest politycznej polemiki itd.

To się teraz nie dziw dysputom i "podgrzanej" atmosferze. Ponadto program to zestaw obietnic i zamierzeń - wiarygodność kandydatów ugrupowań prezentujących te programy ma jednak znaczenie, a ta wiarygodność to w sporym procencie analiza przeszłych dokonań, zachowań, pomysłów i sposób w jaki były realizowane. To chyba w polityce nie jest coś dziwnego. Składy personalne ugrupowań politycznych polegają analizie i krytyce...

Możesz napisać piękny program, ale dla wyborcy się liczy też to czy reprezentanci ugrupowań prezentujących gwarantują czy przynajmniej dają odpowiednie szanse na realizację tego co proponują. Ponieważ szklanej kuli nikt nie ma, to z zasady bazuje się na działaniach polityków w przeszłości.

Współzałożyciel i wierny członek Bialeńskiej Partii Demokratycznej.

Obieżyświat V-Kosmosu - samozwańczy Cesarz Gigasa i jego Księżyców oraz Generał Niezwyciężonej Cesarskiej Kosmicznej Floty.

« Odpowiedź #28 dnia: Pią, 13 Cze 2014, 17:57:59 »
A czy któryś z działaczy Frontu robił co innego niż obiecywał? Nawet tak nielubiany przez Ciebie Kaniewski realizował swój program wyborczy, robił to co planował, a więc to za czym głosowali obywatele Republiki Bialeńskiej.
FOR będzie dążyć do realizacji swojego programu wyborczego.

Offline Ronon Dex

• Legenda
    • Odznaczenia
« Odpowiedź #29 dnia: Pią, 13 Cze 2014, 20:23:25 »
A czy któryś z działaczy Frontu robił co innego niż obiecywał? Nawet tak nielubiany przez Ciebie Kaniewski realizował swój program wyborczy, robił to co planował, a więc to za czym głosowali obywatele Republiki Bialeńskiej.
Kwestia w sumie dyskusyjna, bo dla mnie czyli "prostego wyborcy" (nie kandyduję, nie zamierzam pełnić funkcji politycznych) ważne jest też to jaki był skutek i jakie było rzeczywiste funkcjonowanie tego, co politycy zwykle ogłaszają górnolotnymi słowami, rzucając sloganami na lewo i prawo... a ta sytuacja z gospodarką pod rządami wspomnianego polityka (obecnie właśnie z FOR) jest tego najlepszym przykładem. Czyli najpierw slogany i górnolotne sformułowania (+ to całe "wodolejstwo" zwane BSE), a potem chaos rozmnożonych aktów prawnych, częściowo martwych (czego się można było domyślić) i w zasadzie system, który nie funkcjonował w ogóle.

Wybacz, ale jako wyborca i obywatel RB - chciałbym zamiast sztucznej aktywności i nabijania postów, aby tworzono system prosty i funkcjonalny, a jeśli dotyczy faktycznie spraw, które trudno przedstawić w sposób prosty i zwięzły to niech będą one chociaż kompleksowymi aktami prawnymi. Tak aby obywatel nie musiał "latać" po kilkunastu ustawach w tym samym temacie, orientując się że przynajmniej połowa jest zbędna i robi tylko zamieszanie.

Nie chcę widzieć na scenie politycznej RB ludzi, którzy na konkretne tematy tworzą wielozdaniowe wypociny, przepełnione frazesami, sloganami i pseudomądrymi sformułowaniami. Pragnę działań rzeczowych, konkretnych i funkcjonalnych. A tego się niestety po części członków FOR spodziewać nie mogę, bazując na przeszłych doświadczeniach.

Jestem niestety zwolennikiem jakości, a nie ilości - tak więc pomimo obecności w Waszym gronie ludzi, których naprawdę cenię jak Ciebie czy Lehrabiego, to nie mogę oddać na Was swojego głosu bo obecność pewnych osób (nie tylko Kaniewskiego zresztą...) powoduje, że nie mogę ufać temu co FOR deklaruje i temu, że to będzie z korzyścią dla RB, która jest "najwyższą wartością" w tym miejscu.

Obieżyświat V-Kosmosu - samozwańczy Cesarz Gigasa i jego Księżyców oraz Generał Niezwyciężonej Cesarskiej Kosmicznej Floty.

« Odpowiedź #30 dnia: Pią, 13 Cze 2014, 20:37:37 »
Cytat: "Krzysztof Razorblade"
Nie chcę widzieć na scenie politycznej RB ludzi, którzy na konkretne tematy tworzą wielozdaniowe wypociny, przepełnione frazesami, sloganami i pseudomądrymi sformułowaniami. Pragnę działań rzeczowych, konkretnych i funkcjonalnych. A tego się niestety po części członków FOR spodziewać nie mogę, bazując na przeszłych doświadczeniach.
Kaniewski to nie jedyny działacz Frontu, nawet nie główny. Mamy tu takich specjalistów jak Radogost Radziwill (Ali ibn Abi Talib), Maciej Kamiński, Tomasz Rabotowicz i innych. Nie da się zaprzeczyć ich profesjonalizmowi. A i myślę, że skoro ja przez pół roku (VI kadencji) jestem wybierany przez naród na prezydenta, to nie jest to całkowity przypadek.

W tych wyborach to Front Odnowy Rewolucji jest tym, czym Jedna Bialenia była jeszcze do niedawna. Ja nic nie mam do działaczy Jednej Bialenii, to są naprawdę fajni ludzie. Ale nie mają kadr potrzebnych do rządzenia, nie mają takiej wyrazistości pożądanej u partii rządzącej.
Zacytuję wybitnego wandejskiej działacza Anarchię Napalm Peruna: "Partie, które mówią "my zrobimy to i to", a nie mówią dlaczego i jaki mają… życiowy cel, to partie niebezpieczne."

Offline Ronon Dex

• Legenda
    • Odznaczenia
« Odpowiedź #31 dnia: Pią, 13 Cze 2014, 20:57:04 »
Kaniewski to nie jedyny działacz Frontu, nawet nie główny. Mamy tu takich specjalistów jak Radogost Radziwill (Ali ibn Abi Talib), Maciej Kamiński, Tomasz Rabotowicz i innych. Nie da się zaprzeczyć ich profesjonalizmowi. A i myślę, że skoro ja przez pół roku (VI kadencji) jestem wybierany przez naród na prezydenta, to nie jest to całkowity przypadek.
Ale ja nie przeczę... zresztą wyraźnie wspomniałem (czego raczyłeś nie zauważyć) dwóch ludzi z tego całego FOR do których mam "od zawsze" tutaj zaufanie i darzę ich szacunkiem - zresztą zawsze chętnie z nimi współpracowałem (czemu chyba nie zaprzeczysz, bo jesteś jednym, z nich) nawet jak reprezentowali inne ugrupowanie polityczne.

Natomiast obecność ludzi takich jak Kaniewski (zarzutów nie będę powtarzał) czy innego jak Aykm, który jest osobą tutaj całkowicie bierną, a do tego na forum międzynarodowym w chwilach konfliktów zabierał głos przeciwko RB i działał przeciwko obywatelom RB - daje mi czytelny sygnał, że współpraca z FOR nie może być przeze mnie brana pod uwagę, podobnie jak poparcie czy pozytywne spojrzenie na to ugrupowanie.

No cóż takie jest prawo wyborcy i obywatela demokratycznego kraju - widząc w ugrupowaniu politycznym ludzi, którym nie ufa, których nie uważa za postacie pozytywne na scenie politycznej RB, nie obdarza też zaufaniem ugrupowania jako całości (bo zawsze mogę zadać sobie pytanie - dlaczego... w takim składzie i co się za tym kryje). Takie już prawa demokracji i wyborczego zaufania - ja się obawiam, że dacie im "stołki" czego jako wyborca starający się działać w imię rozwoju RB nie akceptuję i moje prawo.