Myślę, że nadszedł czas aby powoli podyskutować o wirtualnej policji (i nie mam tutaj na myśli tej co "ściga za kropki" :wink: ). W końcu warto by ją czy raczej je zacząć budować i tutaj pytanie: skoro sytuacja jest obecnie taka, że mamy terytoria na prawach autonomii czy protektoratów to może (jak to wynikło już innej dyskusji) przyjmiemy zasadę policji lokalnych.
Będziemy mieli więc: Policję Krajową - dla terenu Wyspy Bialeńskiej oraz mamy Milicję Ludową w Siedmiogrodzie. Na Anatolii (skoro to protektorat wojskowo-kolonizatorski, z wojskowym gubernatorem) utworzyłbym coś co do tego pasuje czyli Żandarmerię Protektoratu Anatolii. Ogarnę trochę armią (myślę, że jeszcze ze dwie spokojne nocki w pracy, tak jak ta wczorajszo-dzisiejsza i będę miał to wyprowadzone na bieżąco) i mogę zająć się ta Żandarmerią oraz może pomogę w wizualizacji tej Milicji w Siedmiogrodzie (akurat milicje - z racji tematyki ArmA2 w której robię armię - jakieś są).
Jednocześnie trzeba by wtedy stworzyć jakąś niewielką komórkę - która zajęłaby się koordynacją działań w przypadku zazębiania się interesów policji lokalnych i spraw dotyczących całości terenu RB - albo uznać, ze taką rolę spełnia jednocześnie byciem policją lokalną nasza Policja Krajowa.